Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Zeci de cazuri de rujeolă au fost raportate săptămâna trecută în toată România!

Zeci de cazuri de rujeolă au fost raportate săptămâna trecută în toată România!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Peste 80 de cazuri noi de rujeola s-au inregistrat in ultima saptamana, 35 dintre acestea fiind in Ialomita. Potrivit ultimelor statistici, numarul total de cazuri inregistrate in Romania de la debutul epidemiei este de aproape 10.200.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), in saptamana 11 -15.12.2017 au fost raportate inca 82 de cazuri nou confirmate, in 15 judete.

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 35, s-au inregistrat in Ialomita. Alte 14 cazuri s-au confirmat in Brasov, cate cinci in Bucuresti, Calarasi si Prahova, cate trei in Iasi si Ilfov si cate doua in Braila, Giurgiu, Neamt si Teleorman. S-a mai inregistrat cate un caz in Botosani,, Buzau, Harghita si Dambovita.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania, de la debutul epidemiei in urma cu un an, este de 10.198, din care 36 de decese, scrie stirilekanald.ro.

Potrivit specialistilor, rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din 4 persoane care fac rujeola una are nevoie de spitalizare.

Statisticile mai arata ca, pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola, boala este mortala, iar vaccinul protejeaza copiii impotriva bolii.

Etichete: , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani