Spitalul Darabani ar putea fi deschis, devenind secţie a Spitalului Judeţean Botoşani

Spitalul Darabani ar putea fi deschis, devenind secţie a Spitalului Judeţean Botoşani

În aproximativ o lună de zile, Spitalul Darabani ar putea fi redeschis. Senatorul Şerban Mihăilescu, candidatul USL pe colegiul Darabani-Săveni, susţine că a obţinut avizele de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne dar pentru redeschiderea spitalului mai sunt necesare o hotărâre a Consiliului Local Darabani şi una a Consiliului Judeţean Botoşani.

„Am preluat proiectul de act normativ şi am fost la Bucureşti. Am obţinut semnăturile de la Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii. Le-am introdus pe ordinea de zi şi ne-am lovit de punctul de vedere al Ministerului Justiţiei. Ministerul Justiţiei ne-a spus că nu este suficientă o singură hotărâre de guvern ci trebuie două. Le-am elaborat împreună cu ei. Este o birocraţie fenomenală. Spitalul nu mai există dar noi trebuie să dăm o hotărâre că îl desfiiţăm, el fiind desfiinţat de un an de zile. Trebuie acum două hotărâri una de Consiliu Local şi una de Consiliul Judeţean. În momentul în care se aprobă transferul managementului asistenţei medicale la Consiliul Judeţean, putem cere Consiliului Judeţean Botoşani să înfiinţeze o unitate spitalicească în Darabani. Cu toate greutăţile, o vom face”, a declarat Şerban Mihăilescu.

În urma discuţiilor dintre conducerea Consiliului Judeţean şi reprezentanţii primăriei Darabani, s-a ajuns la concluzia că această unitatea medicală trebuie să devină secţie a Spitalului Judeţean Botoşani şi nu a Spitalului Dorohoi.

„Spitalul din Botoşani este mai mare şi ne este mai simplu. Avem promisiunea domnului preşedinte Ţurcanu, că ne ajută. Pentru Darabani este mult mai bine să fie în discuţie direct cu ordonatorul principal de credite şi nu cu Dorohoi. Estimez că Darabaniul va avea spital, la trei săptămâni după ce apar hotărârile de Consiliu Local şi Consiliul Judeţean. Într-o lună ar trebui să fie spital la Darabani dacă nu ne blocăm în hotărâri de Consiliu Local sau Judeţean”, a mai spus Şerban Mihăilescu.

După înfiinţarea spitalului, se va face o evaluare a obiectelor de inventar deoarece există informaţii că o parte din aparatura medicală şi din bunurile unităţii medicale au dispărut. „Vom face un invetar şi în cazul în care se constată că a dispărut aparatură medicală sau au dispărut anumite obiecte, ne vom adresa poliţiei”, a spus Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului Darabani.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

ISU Botoșani: Respectarea regulilor de prevenire a incendiilor

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.