Sarmale în foi de varză, rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Sarmale în foi de varză, rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Sarmaua, un preparat cu care noi, românii, ne mândrim, a călătorit mult, „născându-se“, de fapt, la turci. Sarmalele, fie ele în foi de viță sau varză, nu lipsesc de pe mesele îmbrăcate în straie de sărbătoare. Fie că le preparăm de Paște, de Crăciun sau chiar în lipsa unei ocazii, cu o porție de sarmale calde nu dăm niciodată greș. Dacă vrei să încerci o rețetă inedită, te invităm să o notezi pe cea a lui chef Cătălin Scărlătescu.

Rețeta de sarmale în foi de varză a lui chef Cătălin Scărlătescu
Carne, ceapă, orez, varză – sunt toate ingrediente pe care fiecare gospodină le folosește când prepară sarmale. Totuși, ce ingredient face, cu adevărat, diferența? Îndrăgitul bucătar Cătălin Scărlătescu a venit cu răspunsul.

La fel ca și cozonacii, sarmalele sunt asociate cu marile sărbători din anul bisericesc, cum ar fi Paștele sau Crăciunul. Sarmalele fac parte din tradiția religioasă în plan culinar, astfel că, dacă tot ne aflăm în preajma Sărbătorilor Pascale, credem că o rețetă inedită este binevenită.

Chiar dacă, de regulă, nu vrea ca lumea să-i știe secretele, chef Cătălin Scărlătescu le dă un pont gospodinelor pentru masa de Paște.

INGREDIENTE: 
4 kg de carne tocata de porc;
500 g orez;
2 kg ceapa;
40 g piper;
45 g sare;
o bucată de afumătură;
bulion;
frunze de varză murată;
cimbru;
foi de dafin.

Mod de preparare și alte secrete
Se curăță ceapa de coajă, se trece printr-un jet de apă și se toacă mărunt. Se pune la călit într-o tigaie și se lasă până ce capătă o culoare aurie.

Juratul de la „Chefi fără limite“ a dezvăluit că secretul său constă în faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătură, astfel încât preparatul să capete o aromă aparte.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion“, spune Scărlătescu.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor“, explică bucătarul.

Când pregătirile sunt gata, sarmalele se lasă la fiert patru ore.

Stirea anterioara

Alimente bune pentru o minte sclipitoare

Stirea Urmatoare

Șoferii au interzis! Amenzi pentru cei care merg să facă poze în lanul de rapiță

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.