Produsele de post pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată

Produsele de post pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată

Crenvursti vegetali, pateurile si salamul de soia sunt pline de chimicale menite sa suplineasca lipsa materiei prime – carne, lapte si oua, si duc ideea de purificare a organismului in derizoriu.

Nutritionistii sfatuiesc credinciosii cum sa aleaga cele mai bune produse de post si cum sa le combine ca sa nu devina anemici pana la Paşte.

In categoria produselor nocive intra pateurile vegetale si „mezelurile”, din cauza continutului mare de „E-uri” sau alte sintetice menite sa faca produsul sa semene cat mai mult la gust, miros si culoare cu alimentul pe care il imita.

„Pateul din soia contine la fel de multi aditivi ca cel animal, poate chiar mai multi. La fel si salamul, si crenvurstii de post sau snitelul, care mai e si prajit. In niciun caz nu trebuie sa mancam zilnic astfel de produse”, recomanda dr. Eduard Adamescu, medic nutritionist.

Dintre toate produsele de soia, cea mai sanatoasa este branza tofu. Pe locul urmator se afla laptele de soia, pe care il puteti consuma zilnic.

Mazarea, fasolea si ciupercile, alternativa la carne

Multe persoane se ingrasa in timpul postului, pentru ca mananca in exces paine, paste, cartofi preparati divers, margarina, dulciuri de post (care contin mai mult zahar).

Desi postul este o buna ocazie pentru detoxifierea organismului, carnea, lactatele si ouale contin proteine neegalate de produsele vegetale.

„In perioada postului, proteinele necesare bunei functionari a organismului ni le putem lua din mazare, fasole, ciuperci, soia nemodificata genetic, masline, seminte de floarea-soarelui, de dovleac, nuci, migdale, arahide, alune de padure (contin de trei ori mai mule proteine decat carnea)”, adauga Eduard Adamescu.

Pentru postul de dinaintea Paştelui, medicii nu recomanda suplimente alimentare.

Persoanele care suntobisnuite sa manance foarte multa carne zilnic vor resimti mai adanc postul, vor avea stari de astenie, eventual modificari ale tensiunii arteriale. Cei antrenati, care tin postul miercuri si vineri, nu vor avea probleme.

„Postul nu este indicat copiilor sub 16 ani, persoanelor slabite, care sufera de boli cronice (TBC, cancer, afectiuni digestive) si gravidelor”, recomanda medicul Adamescu. Sursa: doctorulzilei.ro

Stirea anterioara

Mihai Bendeac iese din platoul „iUmor” din cauza unei concurente. „Nu puteam să mă uit la ea!”

Stirea Urmatoare

Meteorologii au emis o informare meteo de precipitații slabe, sub formă de ninsoare, în nordul Moldovei

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.