Nu o să crezi la ce riscuri te expui când porți un sutien nepotrivit!

Nu o să crezi la ce riscuri te expui când porți un sutien nepotrivit!

Nelipsit din garderobele noastre, sutienele ne-au salvat cu siguranta in multe momente. Ele ne sustin sanii, ii ridica sau ii acopera, dar pe cat de utile sunt, atat de mult probleme de sanatate pot crea daca nu sunt bine alese.

Durerile de sani si de spate, amorteala bratelor, iritatiile si durerile de cap sunt doar cateva dintre consecintele purtatii unui sutien cu dimensiuni nepotrivite.

In timp ce un sutien mai mare decat volumul sanilor sau decat circumferinta bustului ridica doar problema unei sustineri insuficiente, un sutien prea stramt poate provoaca mult mai multe neplaceri.

Acestea aplica presiune pe nervii din regiunea bratelor, motiv pentru care pot aparea senzatii de furnicaturi si de amorteala. Bretelele fixe genereaza presiune pe umeri si pe gat, provocand dureri atat in aceste zone, cat si de cap.

Pot afecta respiratia si digestia

Un sutien cu circumferinta si cupele prea mici nu permite extensia cutiei toracice in timp ce respirati, reducand astfel cantitatea de aer care ajunge in plamani si, implicit, buna oxigenarea a tesuturilor. Un studiu efectuat de specialistii Scolii Britanice de Osteopatie au observat ca sutienele cu circumferinte prea mici pot afecta si digestia, pentru ca preseaza diafragma. Ele pot genera constipatie sau asa-numitul sindrom al colonului iritabil. Armatura de sarma a unui sutien nepotrivit poate cauza zgarieturi si vanatai, iar daca acesta este si confectionat din materiale sintetice, precum poliesterul, aveti sanse sa faceti iritatii pe piele. Riscul este mai mare vara, pentru ca materialele sintetice accelereaza transpiratia si nu permit aerisirea pielii.

Cum alegeti sutienul potrivit

Un sutien bun acopera bine sani, inclusiv in zonele laterale. De asemenea, el nu ar trebui sa va stranga, sa lase urme rosii pe piele dupa ce este scos, iar banda elastica orizontala nu ar trebui sa stea ridicata la spate.

Un alt criteriu important este ca zona de material dintre sani sa stea lipita de stern (de cosul pieptului). Femeile ai caror sani cresc in volum in preajma menstruatiei ar trebui sa poarte un sutien cu o cupa mai mare decat cea obisnuita. Sursa: lyla.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.