Morcovul: un remediu natural pentru tuse

Morcovul: un remediu natural pentru tuse

Beneficiile incredibile ale morcovilor. Uscata sau nu, tusea, când este insistenta, este cu adevărat deranjantă atât pentru adulți, cât și pentru copii. Te împiedică să dormi bine noaptea și este foarte incomod în timpul zilei.

Tusea nu trebuie subestimată: după ce v-ați asigurat că este o tuse ușoară, care nu are legătură cu diverse patologii, este posibilă vindecarea naturală. Este adevărat că este posibil să găsești la farmacie multe produse care ajută la dizolvarea mucusului, faimosii agenți mucolitici.

Dar poate fi timpul să încercați remedii naturale, atât eficiente, cât și economice!
Toată lumea nu știe că pe mesele noastre există o legumă comună, cu mari proprietăți terapeutice: morcovul. Da, ai auzit corect. Cu toții îl cunoaștem pentru beneficiile pe care le aduce vederii sau pielii, datorită componentelor sale variate, cum ar fi sărurile minerale, potasiul, magneziul, dar și fierul și vitaminele. De asemenea, el este capabil să facă să dispară tusea.

Să vedem în detaliu toate beneficiile acestei legume extraordinare, precum și rețeta de tuse.

Morcovul împotriva infertilității și obezității
Potrivit unui studiu numit „Relația de calitate a semenului cu aportul de antioxidanți la o populație masculină sănătoasă”, morcovii sunt un adevărat panaceu pentru sănătatea umană la vârsta fertilă, precum și alte fructe și legume portocalii, ca dovlecei și pepenele galben. În plus, morcovii sunt excelenți pentru combaterea obezității la copii și adolescenți. S-a dovedit că numărul tinerilor cu probleme de supraponderare a crescut în ultimii ani, așa cum a demonstrat un studiu publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Morcovii (la fel ca și alte legume precum broccoli sau spanac) ar trebui să facă parte din dieta zilnică a tuturor celor care combat obezitatea.

Morcovul împotriva obezității: morcovi crudi sau fierti?
Avantajele sunt numeroase, fie că sunt consumati cruzi sau fierti. În ultimul caz, sunt utili pentru absorbția eficientă a beta-carotenului, care, de fapt, este mai ușor de asimilat după gătit. Morcovii gătiti, asezonați pur și simplu cu puțin ulei și sare, sunt un acompaniament gustos, rapid și sănătos! Acest lucru nu exclude faptul că morcovii cruzi au avantajele lor, deoarece permit o mai bună asimilare a vitaminelor, cum ar fi prețiosa vitamina C (care este distrusă de căldura.

Cum să recunoști cei mai buni morcovi?
Dacă este posibil, cumpărați întotdeauna morcovi din agricultura ecologică. Adică morcovi care au fost produși respectând ciclurile naturii, fără a folosi îngrășăminte sau pesticide chimice, astfel încât să putem beneficia pe deplin de bunătatea și autenticitatea pe care ne-a oferit-o Mama Natură. Cumpărați morcovi portocalii strălucitori. Aceste legume se păstrează la frigider, deoarece se deteriorează ușor în aer liber.

Leacul pentru tuse: rețeta
Spălați și curățați o jumătate de kilogram de morcovi și gătiți-i în apă clocotită. După ce morcovii s-au răcit, zdrobiți-i cu o furculiță sau amestecați-i, adăugând patru linguri de miere. Se amestecă până se obține un compus omogen. Păstrați amestecul într-un borcan de sticlă și consumați 3 până la 4 linguri pe zi. Puteți administra acest „medicament” chiar și copiilor dvs.

Stirea anterioara

I.Ș.J. Botoșani: UNESCO sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei

Stirea Urmatoare

Pompierii dorohoieni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la motorul unei autoutilitare

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.