Metode eficiente pentru a scăpa de transpirația în exces

Metode eficiente pentru a scăpa de transpirația în exces

Transpiratia este un proces absolut firesc al corpului uman. Glandele sudoripare care sunt in numar foarte mare pe suprafata corpului nostru, secreta transpiratia si astfel corpul nostru reuseste sa se ventileze. Orice om transpira, insa la unii aceasta devine o problema, fiind in exces.
 
Este firesc ca atunci cand este foarte cald afara sa se transpire mai mult decat intr-o zi obisnuita, insa persoanele care sufera de transpiratie in exces (hiperhidroza) au aceasta problema chiar si atunci cand temperatura este una normala.

Mai exista si transpiratia cauzata de stres, pe care o depistezi foarte usor in situatiile care pun presiune pe tine. Daca inainte de o sedinta importanta, de un discurs in public sau de un examen spatele sau palmele tale sunt ude, inseamna ca suferi de transpiratie pe fond de stres.

Ideea este ca hiperhidroza poate deveni foarte deranjanta, mai ales fiindca pateaza hainele si are un aspect inestetic. De aceea, multe persoane care sufera de aceasta afectiune renunta la hainele colorate sau la cele deschise la culoare si se imbraca mereu in culori cat mai inchise. Este de-a dreptul frustrant sa nu te poti imbraca cu ce vrei tu, pentru ca te gandesti ca vei arata dezastruos. Pentru a te ajuta, iata cateva lucruri pe care le poti face.

In primul rand, aplica deodorantul si seara si dimineata, imediat dupa dus. Glandele sudoripare sunt deschise, iar deodorantul isi va face mult mai bine treaba. In plus, seara, glandele sunt mult mai relaxate. Evident, incearca sa optezi pentru un deodorant natural, daca se poate home made. In comert exista anumite deodorante cu un continut mult mai ridicat de aluminiu decat in mod normal. Desi extrem de eficiente, acestea se pot dovedi toxice pentru organism, nu de putine ori folosirea acestora fiind asociata cu cresterea riscului de aparitie a unor anumite forme de cancer.

Apoi, trebuie sa stii ca dieta joaca un rol esential in aceasta afectiune. Daca suferi de transpiratie excesiva, atunci ai grija sa eviti carbohidratii si cantitatea de lapte consumata, pentru ca acesta este bogat in grasimi. Renunta la sare si la orice fel de condimente. Consuma in schimb cat mai multe fibre, alimente bogate in calciu si neaparat o hidratare corespunzatoare de doi litri pe zi. Alimentele cu miros puternic precum ceapa si usturoiul pot accentua mirosul neplacut al transpiratiei. De asemenea, ai grija la cantitatea de cafea pe care o bei deoarece cafeina este una dintre substantele care duc la cresterea productiei de transpiratie.

O metoda naturista de a reduce hiperhidroza este cu otet din cidru de mere. Acesta poate fi aplicat local inainte de culcare, iar a doua zi trebuie sa se faca neaparat un dus pentru a elimina mirosul. Sau trebuie baut, indulcit cu miere, pentru acelasi efect. Aceasta metoda trebuie aplicata mai multe zile la rand si va avea efecte foarte bune. Bicarbonatul de sodiu este iarasi o substanta care iti poate veni in ajutor. Aplica local pe zonele cu probleme si vei obtine rezultate in sensul neutralizarii mirosului neplacut. In ceea ce priveste reducerea cantitatii de transpiratie, inca nu s-au demonstrat efectele.

Poti tine o cura de doua sau trei saptamani cu ceai de salvie si musetel. In fiecare zi, consuma o ceasca din acest ceai si vei avea rezultate foarte bune. Atentie insa sa nu lungesti cura pe mai mult de o luna, deoarece excesul de salvie cauzeaza un flux mai mare al sangerarilor.

Ia suplimente cu magneziu, sau consuma alimente bogate in aceasta substanta. Tot pentru reglarea fluxului transpiratiei sunt indicate dusurile dese, cu sapun sau gel de dus cu efect antibacterian sau astringent si folosirea hainelor adecvate, largi si din materiale naturale precum in, bumbac sau matase. Fibrele sintetice nu permit pielii sa respire, iar transpiratia nu va intarzia sa apara. In plus, hainele din sintetic sunt recunoscute pentru faptul ca amplifica intr-un mod foarte negativ mirosul deja neplacut al transpiratiei.

Stirea anterioara

O fată de 16 ani dispărută de două săptămâni de acasă, căutată de polițiștii botoșăneni

Stirea Urmatoare

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.