Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Este copilul tău hiperactiv? Iată la ce trebuie să fii atent

Este copilul tău hiperactiv? Iată la ce trebuie să fii atent

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Mulţi copii sunt etichetaţi drept „hiperactivi" însă, rareori, afecţiunea este explicată pe de-a întregul. Psihoterapeutul Frances Campbell a explicat pe intelesul tuturor cateva dintre simptomele si tratamentele ADHD (Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica) la copiii preadolescenti.

Depistarea semnelor
Auzim adesea despre copiii hiperactivi, insa ce inseama asta? Cei mai multi dintre copiii normali au multa energie. Cum se face oare distinctia dintre un copil agitat si unul care sufera de ADHD? Raspunsul poate fi dificil.

Afectiunea poate varia in intensitate si multi copii vor arata astfel de simptome la un moment dat. Din nefericire nu exista teste clare pentru depistarea ADHD, astfel ca un diagnostic are la baza comportamentul copilului.

Mai jos vor fi prezntate cateva simptome ale copiilor ca suferinzi de ADHD. Trebuie totusi luat in calcul faptul ca afectiunea se manifesta diferit la fiecare copil.

Lipsa de concentrare
Numele afectiunii ne ofera un indiciu clar al unuia dintre simptomele majore. Copiii care sufera de ADHD nu se pot concentra si au tendinta de a fi foarte agitati. Nu pot sta prea mult intr-un loc, nu pot sta jos si sa se joace sau sa duca la bun sfarsit o sarcina. Bineinteles, ca oricine a lucrat cu copii preadolescentini va spune ca aceasta descriere se potriveste celor mai multi dintre copiii cu care au lucrat, asa ca... ce altceva mai putem indica ca fiind gresit? Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro.

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani