Cum să recunoști simptomele unui infarct cu o lună înainte

Cum să recunoști simptomele unui infarct cu o lună înainte

Vârsta înaintată nu mai este un criteriu pentru apariția bolilor de inimă. Iată cum să recunoști simptomele unui infarct cu o lună înainte!

Deși auzim tot mai des despre oameni care se îmbolnăvesc sau mor de cancer, totuși la nivel mondial, bolile de inimă ocupă locul întâi în clasamentul bolilor care cauzează cele mai multe decese.

Vârsta înaintată nu mai este un criteriu pentru apariția și dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Din cauza nivelului ridicat de stres și a alimentației dezechilibrate, bazată pe produse de tip fast-food, incindența bolilor cardiovasculare a început să crească și în rândul populației tinere.

Considerate ca afecțiuni cu manifestare rapidă care nu prea lasă timp pentru intervenție, bolile cardiovasculare și în special infarctul poate fi prevenit dacă suntem atenți la semnalele pe care ni le transmite corpul nostru și învățăm să recunoaștem simptomele unui infarct, cu o lună înainte de a surveni.

Iată mai jos simptomele unui infarct care ne avertizează că suntem în pericol:

1. Stare de oboseală accentuată
Cu toții ne simțim obosiți la un moment dat dar, dacă starea de oboseală persistă și nu dispare în urma unei perioade de odihnă normale, înseamnă că există o problemă la nivelul organismului.
Atunci când arterele se îngustează, inima primește o cantitate mai mică decât cea necesară. Ritmul cardiac accelerează,  inima trebuie să muncească mai mult ceea ce conduce la instalarea unei stări de oboseală cronică și la somnolență.

2. Respirație insuficientă
Atunci când inima recepționează mai puțin sânge, plămânii vor primi mai puțin oxigen pentru că sângele este cel care transportă oxigenul către aparatul respirator. Activitatea celor două sisteme, cardiovascular și respirator, este interconectată, astfel că funcționarea defectuoasă a unuia conduce la probleme în funcționarea celuilalt. Dacă observi apariția unor probleme respiratorii persistente este indicat să consulți cât mai repede un medic specialist pentru a preîntâmpina riscul apariției unui infarct.

3. Stare de slăbiciune
În afară de oxigen, sângele transportă substanțele nutritive în tot corpul, alimentându-l cu energie. Îngustarea arterelor conduce la o reducere a cantității de substanțe nutritive care ajung la nivelul mușchilor iar aceștia vor fi incapabili să susțină cu aceeași intensitate efortul pe care îl depui în decursul unei zile. Dacă starea de slăbiciune persistă și apar dureri și crampe musculare trebuie să mergi la doctor cât mai curând, pentru că este posibil să te confrunți cu o problemă mult mai gravă.

4. Amețeli și frisoane sau transpirație rece
Circulația proastă a sângelui va avea o influență negativ și asupra activității creierului. Acesta este centrul de comandă al organismului și toate funcțiile sunt legate de corecta funcționare a lui. Dacă fluxul sanguin către creier se diminuează, mai întâi vor apărea ameteli și stări de neputință, însoțite de frisoane și accese de transpirație rece.
Dacă prezinți aceste simptome, viața ta este în mare pericol și trebuie să te prezinți urgent la doctor.

5. Presiune în zona pieptului
Dacă ai o durere surdă persistentă sau o durere care se amplifică în zona pieptului este posibil să te confrunți deja cu simptomele unui infarct. Pentru a elimina orice suspiciune este indicat să mergi cât mai repede la un consult cardiologic.

6. Gripă sau simptome de răceală
Deși cel mai adesea acestea apar înainte de instalarea unei răceli sau a unei gripe, totuși studiile au arătat faptul că mulți pacienți care au suferit un infarct, au manifestat în zilele premergătoare simptome ale unei răceli. Dacă probabilitatea de a fi răcit este mică atunci este posibil să te confrunți cu unul dintre simptomele unui infarct. Pentru a elimina această posibilitate, consultă un medic specialist și poți să previi aparițiai unui infarct. Sursa: eva.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

I.S.U. Botoșani scoate la concurs patru posturi din sursă externă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.