Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum putem trata cuperoza cu ajutorul sucurilor naturale

Cum putem trata cuperoza cu ajutorul sucurilor naturale

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Cuperoza, rozaceea sau acnee rozacee este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestată prin înroșirea ușoară a obrajilor, nasului, bărbiei și frunții, care cauzează inflamații cutanate și apariția iritațiilor.

Cuperoza este o afecțiune care dispare greu, și necesită un efort susținut și de durată, dieta fiind un factor major în procesul de vindecare. Este recomandat să faceți o cură de crudități timp de 1-3 luni sau măcar să consumați alimente crude într-o cantitate mai mare, o perioadă de timp. Dacă o cură de crudități nu vă este la îndemână, puteți apela la sucurile de fructe și zarzavaturi. 2 zile pe săptămână ar fi indicat să consumați doar sucuri (1,5-2 litri pe zi) și apă.

Astfel, vă propunem câteva variante de sucuri care să vă ajute să eliminați cuperoza, respectiv: sucul de morcov este bogat în betacaroten care ajută la formarea celulelor pielii și a organelor interne, dar și în procesele imunitare. Se consumă 1-2 pahare pe zi; sucul de țelină are efecte diuretice, detoxifiante, reglează sistemul hormonal.

La preparare se pot folosi atât rădăcina cât și frunzele. Se consumă un pahar în fiecare zi, și se poate amesteca cu sucul de morcov; sucul din teci de fasole verde are o acțiune diuretic-depurativă puternică. Se folosesc tecile cât mai tinere, și se consumă un pahar pe zi; sucul de păpădie este și el bogat în betacaroten și stimulează detoxifierea ficatului. Se consumă un pahar zilnic; sucul de urzică are acțiune depurativă, reglează activitatea imunitară și hormonală, are efect antiinflamator. Se consumă 1-2 pahare zilnic.

Se poate amesteca cu sucul de păpădie; sucul de leurdă este și el puternic depurativ, recomandându-se consumul unui pahar zilnic; sucul din frunze de pătrunjel este diuretic, purificator sangvin, reglează acțiunea glandelor suprarenale. Se consumă 1-2 pahare zilnic și se poate amesteca cu sucul de urzică și păpădie.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani