Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Crampele musculare indică bolile de care suferi. Iată ce semne nu trebuie să ignori!

Crampele musculare indică bolile de care suferi. Iată ce semne nu trebuie să ignori!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

În cazul în care crampele musculare se manifestă frecvent, aparent fără cauză, pot semnaliza diverse tulburări de care nu ai habar. Iată ce semnal de alarmă nu trebuie să-l ignori!

Deshidratarea asociată cu pierderea de săruri minerale, efortul fizic intens, tulburările vasculare, tulburările metabolice (lipsa unor anumite substanțe nutritive în organism –potasiu, magneziu, vitaminele B1, B5, B6) pot cauza crampe musculare. De asemenea, temperaturile extreme sunt vinovate pentru circulația sangvină deficitară în membrele inferioare. Alte cauze ale crampelor sunt problemele vasculare la nivelul picioarelor, diabetul, scleroza în plăci, poliomelita, boala Parkinson.

Tromboza, varicele, flebita, care produc probleme de circulație sangvină la nivelul membrelor inferioare, se manifestă și prin crampe musculare. Acesta pot să mai apară și din cauza unei ischemii musculare, adică al unui aport de sânge insuficient în mușchii picioarelor. Depunerile de colesterol pe arterele care irigă membrele inferioare pot să reducă debitul de sânge și de oxigen la nivel muscular, rezultatul fiind contracțiile musculare involuntare.

Diabetul, o cauză a crampelor musculare
Crampele musculare la picioare sunt frecvente în caz de diabet, și sunt cauzate de glicemia crescută, oboseală, deshidratarea specifică bolii, poliurie (cantitatea de urină eliminată e mai mare, ceea ce duce la deshidratare), tulburări ale sistemului nervos asociate afecțiunii (care duc la dificultăți de transmisie neuromusculară).

Carențele de substanțe nutritive provoacă crampe musculare
Lipsa de magneziu și de potasiu din organism poate provoca contracții involuntare ale musculaturii. Carențele sunt cauzate de transpirațiile abundente, de boli asociate cu vărsături și diaree (acestea dau și crampe abdominale), de o alimentație necorespunzătoare, de abuzul de alcool. Anumite medicamente – laxativele, diureticele – sunt susceptibile de a duce la carențe de magneziu, și pot fi la originea crampelor. Sursa: clickpentrufemei.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani