Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce nu știai despre paracetamol

Ce nu știai despre paracetamol

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Când apare o răceală sau o banală durere de cap, cei mai mulți dintre noi iau măcar o pastilă de paracetamol. Alții rămân fideli antinevralgicului și mai sunt și adepții aspirinei, indiferent că e vorba de afecțiuni respiratorii sau de, pur și simplu, oboseală.

Febra, tusea, cascadele de strănuturi, durerile în gât și de cap nu pot fi tratate doar cu paracetamol.
Uneori, abuzăm de el, mai ales că îl putem procura fără rețetă. Știi oare la ce pericol te expui, dacă iei paracetamol sau orice alt medicament care se dă fără prescripție?

Paracetamolul are acțiune antiinflamatoare, dar este recomandat mai mult pentru substanțele sale cu efect analgezic și antifebril.

Cu alte cuvinte, dacă ai febră și dureri de cap sau disconfort menstrual, poți lua o pastilă de paracetamol, însă nu este soluția cea mai potrivită de tratament.

Afectează ficatul
Dacă aspirina dăunează stomacului, paracetamolul poate crea probleme ficatului, mai ales că printre reacțiile adverse ale lui se numără toxicitatea hepatică.

De aceea, medicii nu recomandă administrarea lui în doze mari și pe mai multe zile. Cu atât mai mult este contraindicate persoanelor care suferă de insuficiență hepatică sau hepatită.

Paracetamolul sinus, bun și pentru rinite
Când ai nasul înfundat, paracetamolul sinus este o soluție bună, dacă răceala nu-ți dă pace de câteva zile.

Acesta conţine și clorfeniramină, un antialergic, şi un derivat de efedrină, care este o substanţă cu efect decongestiv la nivelul mucoasei nazale şi arborelui respirator.

Această variantă este eficientă nu doar în caz de febră şi de dureri musculare generalizate, ci şi de rinită, pentru desfundarea nasului.

Dar are și ea reacții adverse, care pot afecta și inima: tahicardie, palpitaţii. sursa: clicksanatate.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani