Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Tudor Chirilă, la cuţite cu Antena 3. Va supravieţui artistul atacurilor?

Tudor Chirilă, la cuţite cu Antena 3. Va supravieţui artistul atacurilor?

Faptul că o vedetă rock a avut curajul să critice un ministru al Sănătăţii e o premieră, dar reacţia propagandei nu s-a lăsat aşteptată

Eram obişnuiţi ca vedetele din showbiz să nu aibă atitudine civică. Dacă vreţi, la ele funcţionează un fel de instinct de conservare. Pentru a avea succes au nevoie de apariţii TV, cât mai multe. Pentru a-şi promova melodiile nu trebuie să deranjeze pe nimeni, să fie plăcuţi cu orice preţ şi, mai ales, să nu-i atace pe cei aflaţi la putere.

Erau extrem de puţine opinii puternice venite din rândul artiştilor. Vechii actori din România sunt oportunişti, de exemplu Alexandru Arşinel a ajuns membru UNPR, pariind pe Generalul Oprea cu câteva săptămâni înainte ca acesta să se prăbuşească. Cei tineri sunt pragmatici şi nu vor să-şi distrugă imaginea intervenind în dispute publice.

Dar tragedia din Club Colectiv a schimbat rapid şi radical acest obicei. Faptul că foarte mulţi oameni din industria muzicii, interpreţi, instrumentişti, ingineri de sunet au murit sau au fost grav răniţi a produs o emoţie extrem de puternică.

Tudor Chirilă, jurat al emisiunii ”Vocea României” difuzată de Pro TV a fost şi este un mare susţinător al protestelor. A monitorizat şi a publicat mesaje de susţinere a supravieţuitorilor, dar a şi criticat autorităţile pentru modul în au intervenit şi administrat această criză.

În data 12 noiembrie, starul rock postează un mesaj pe Facebook în care atacă Antena 3.

„Declaraţiile mele de săptămâna trecută la adresa dumnealui (Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii) au generat o avalanşă de reacţii prompte din partea păpuşelelor de la televiziunile păpuşarului puşcăriaş. Dar nu poţi lua în seamă păpuşile când ştii că există păpuşarul“, a scris Tudor Chirilă, făcând referire la postul Antena 3, dar fără a-l numi.

Asta nu a însemnat că în seara zilei de joi, Chirilă să nu fie atacat dur de Mircea Badea.
Interpretul a primit o mulţime de mesaje de susţinere, dar nu se ştie în ce măsură îi vor folosi în confruntarea cu Mircea Badea şi Mihai Gâdea. Tunul media reprezentat de televiziune familiei Voiculescu îi poate provoca cel puţin o şifonare a imaginii.

Gestul lui Tudor Chirilă a fost extrem de curajos şi inedit pentru showbiz-ul autohton. Acum, rămâne de văzut dacă vor mai exista şi alte personalităţi care să-şi asume riscuri în ce priveşte confruntarea cu propaganda oficială.

„Mi s-a reproşat că prin mesajele mele pun presiune pe medici, în condiţiile în care ţintele mesajelor mele au fost administratorii spitalelor şi autorităţile. Oare faptul că ministrul Sănătăţii îşi permite să afirme într-un mod de-a dreptul ceauşist că «avem de toate, nu avem nevoie de nimic» nu pune presiune pe medici?“, a scris Tudor Chirilă şi are mare dreptate.

Vedeta se întoarce în fotoliul rotitor al show-ului Vocea României cu un profil nou, de om mai puternic şi mai implicat în problemele cotidiene. Îl va ajuta sau nu în carieră, rămâne de văzut. Important e că societatea civilă a mai câştigat o voce şi nu una care să sune fals. Sursa: eva.ro

ZiareBotosani.ro

Monden: Alte articole din Botosani