Cât porumb fiert sau copt putem mânca fără să ne îngrășăm

Cât porumb fiert sau copt putem mânca fără să ne îngrășăm

Cu siguranta, porumbul este una dintre cele mai cunoscute si apreciate cereale, bucurandu-se de calitati terapeutice remarcabile. Fiert sau copt, este destul de satios, oferind energie organismului. Gratie continutului sau de fibre, acid folic, magneziu, fosfor, mangan, vitamina C, vitamina B1, B5, porumbul aduce beneficii deosebite organismului. Magneziul aflat în compozitia sa previne atacurile de inima, iar acidul folic contribuie la energizarea organismului, influentand metabolismul lipidelor si al polizaharidelor.

O alta substanta care se regaseste într-un procent semnificativ în compozitia porumbului este reprezentat de beta-cryptoxanthin, eficient în prevenirea cancerului la plamani. Vitamina E, aflata într-o concentratie mai mica în compozitia porumbului, participa la procesul de reînnoire al celulelor si produce cantitati marite de oxigen în sange. În plus, scade nivelul colesterolului. De aceea, simplu, fara sare, porumbul este indicat în alimentatie pentru prevenirea aparitiei bolilor de natura cardiovasculara. Porumbul contine si tiamine care sunt responsabile de metabolismul eficient al carbohidratilor si ajuta la mentinerea capacitatilor cognitive, încetinind procesul de îmbatranire a creierului. De asemenea, tiamina (vitamina B1) are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, influentand în bine starea psihica. Lipsa acestei substante duce la instalarea bolii Alzheimer.

Porumbul are si rol diuretic, fibrele din compozitia sa contribuind la reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea bolilor digestive. Consumat în mod frecvent, porumbul duce la întarirea sistemului imunitar si la prevenirea cancerului de colon. 100 g de porumb contin aproximativ 60 calorii. Este adevarat ca prin fierbere se pierde un oarecare procent din substantele nutritive ale porumbului, însa o cantitate semnificativa de nutrienti, peste 60%, se pastreaza. În plus, consumat în mod regulat, porumbul ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Este recomandata consumarea porumbului simplu, aproximativ doi stiuleti si nu în combinatii greu de suportat caloric de catre organism. Porumbul nu se combina cu alimente bogate în proteine: oua, carne, peste, lactate, altfel risti sa suferi de indigestie si balonare.

Stirea anterioara

Doi tineri reținuți de polițiștii Secției nr. 1, pentru că au furat din casele unor bătrâni

Stirea Urmatoare

Încă două zile libere pentru bugetari în 2025. Anul viitor, prima zi de muncă ar putea fi abia pe 8 ianuarie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.