Cât de toxică este margarina pentru organism

Cât de toxică este margarina pentru organism

Margarina a fost dezvoltată în anii 1860 de către chimistul francez Hippolyte Mège Mouriès, fiind recunoscută în Europa şi brevetată în America abia 10 ani mai târziu.

Acest aliment a fost inventat pentru a fi un înlocuitor mai ieftin al untului, într-o perioadă în care acesta devenise un produs de lux în Franta; astfel şi oamenii mai săraci aveau cu ce să-şi ungă pâinea.

Iată cât de multe E-uri conţine acest produs

E 100 – colorant sintetic, acesta este destul de periculos pentru că duce la scăderea glicemiei. Pe de altă parte, merită menţionat şi faptul că în cantităţi mari creşte secreţia biliară.
E 160a – aditiv alimentar care colorează în portocaliu. Acest colorant sintetic are o toxicitate deloc de neglijat. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că acest E în doze mari colorează pielea în galben.
E 160b – annatto. Şi în acest caz vorbim tot de un colorant sintetic. Este obţinut din organisme modificate genetic. Nu e deloc de trecut cu vederea. Acest tip de poate genera alergii, migrene în cazul copiilor, hipotensiune.
E 202 – sorbat de potasiu . Experiţii în domeniu atrag atenţia asupra acestui conservant sintetic care poate provoca tulburări digestive grave, astm, iritarea pielii şi a ochilor. Este un e considerat foarte periculos şi ar trebui să nu consumăm niciodată alimente care-l au în compoziţie. E 476 – poliglicerol poliricinoleat. Aici discutăm despre un emulgator sintetic care poate duce la alergii.

Cât rău ne poate face acest aliment
Numeroase studii au arătat că margarina, mai ales dacă este consumată la fiecare mic-dejun ori în dulciurile pe care le mâncăm, are numeroase efecte negative asupra organismului nostru. Putem să amintim cele mai întâlnite afecţiuni cauzate de margarină: bolile cardiovasculare şi bolile neurodegenerative. Însă, „daunele" pe care le face acest aliment nu se opresc aici. Consumul de margarină creşte riscul de cancer, micşorează colesterolul bun şi îl măreşte pe cel rău, micşorează calitatea laptelui matern şi micşorează reacţia la insulină.

În plus, grăsimile hidrogenate sau parţial hidrogenate poartă o mare vină pentru formarea depozitelor de grăsime. Mai mult de atât, acestea ajută la apariţia celulitei şi solicită foarte mult ficatul.
Ar trebui să mai spunem şi faptul că acest cosum regulat de margarină duce şi la afectarea sistemului imunitar: acesta se slăbeşte, creşte sensibilitatea la infecţii şi intoxicaţii. producând slăbirea acestuia, creşterea sensibilităţii la infecţii, intoxicaţii. sursa: stiri.com.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.