Care este cea mai bună temperatură pentru somn? Sfaturi ale experților

Care este cea mai bună temperatură pentru somn? Sfaturi ale experților

Indiferent dacă e vară sau iarnă, pare tot mai greu să adormim dacă temperatura din cameră nu este potrivită. De altfel, se spune că temperatura din dormitor este direct responsabilă de calitatea somnului și de felul în care în care ne trezim.

Un somn odihnitor ne pregătește pentru a doua zi, ne ajută să avem un sistem imunitar mai bun și chiar poate întări inima. Specialiștii susțin că, adesea, calitatea somnului poate fi afectată de camera în care dormim.

Pe lângă lucruri știute, de la draperiile și jaluzelele care nu lasă lumina să pătrundă prea mult, până la corpuri de iluminat și un ventilator pe timp de vară, există numeroși factori care trebuie luați în considerare. Printre aceștia figurează temperatura din camera în care dormim.

Homes&Gardens susține că există date științifice conform cărora temperatura din camera în care dormim poate promova o igiena sănătoasă a somnului. O astfel de temperatură nu numai că vă ajută să vă relaxați, ci permite corpului să se odihnească și să se refacă după o zi agitată.

În urma chestionării mai multor experți în somn, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună temperatură pentru somn este de 18 °C. Deși acest lucru poate varia, de la o persoană la alta, aceasta este o temperatură medie bună. Ar trebui ca seara să setați termostatul undeva între 17-24 °C.

După cum explică Dr. Chris Winter, „temperaturile pe timp de noapte ar trebui să fie mai reci decât ceea ce preferați de obicei în timpul zilei. Dacă în mod normal mențineți temperatura la 24 °C  în timpul zilei, încercați să o reduceți la 18 °C  pe timpul nopții, timp de o săptămână, pentru a vedea în ce măsură vă afectează somnul”.

Undeva între 18-19 grade Celsius
Victoria Cedeno, Brand Specialist la Zinus, este de acord că „menținerea temperaturii camerei undeva între 18-19 grade Celsius va promova un somn mai bun”. Acest lucru se datorează faptului că „atunci când te pregătești să dormi, metabolismul  începe în mod natural să încetinească și astfel temperatura scade”.

Dr. Chris Winter explică faptul că „temperatura corpului nostru se schimbă constant pe parcursul zilei. De obicei va atinge vârful la mijlocul după-amiezii, până la sfârșitul după-amiezii, va scădea la cel mai rece punct în jurul orei 5 dimineața și apoi va începe din nou să urce. Acest ciclu se repetă iar și iar și va corespunde nivelurilor de lumină și ritmului circadian.

Culori cât mai odihnitoare
Culorile dormitorului ar trebui să fie reci și liniștitoare. Experții spun că puteți alege tonuri precum gri, lavandă, verde și albastru rece.

Culorile reci sunt recunoscute pentru a ajuta la scăderea teniunii arteriale, dar și la relaxare, contribuind astfel la un somn bun. Dacă nu sunteți pregătit pentru o reamenajare, alegeți lenjerie de pat, covoare sau decorațiuni care să vă liniștească.

Fără televizor în dormitor!
În afară de acele aplicații și dispozitive care vă ajută să aflați care sunt tiparele de somn, majoritatea experților nu recomandă combinarea tehnologiilor cu somnul. Același principiu se aplică și televizorului, iar medicii spun că nu ar trebui să existe un televizor în dormitor.

„În general, recomand oamenilor să încerce să închidă dispozitivele electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare, pentru a evita expunerea la lumina albastră care vine de la computer, tabletă, telefon mobil sau televizor. lucru poate inhiba capacitatea de somn de a elibera melatonă și apariția lui”, spune dr. Pelosi.

Stirea anterioara

Cod portocaliu de ploi abundente, vijelii și căderi de grindină pentru județul Botoșani

Stirea Urmatoare

Avantajele pe care le obții dacă mănânci terci de ovăz în fiecare zi

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.