Beneficiile ceaiului de ghimbir în sezonul rece

Beneficiile ceaiului de ghimbir în sezonul rece

Asiaticii credeau in trecut ca aceasta radacina vindeca orice boala. Consuma-l zilnic, 3-4 saptamani, si vei simti din plin beneficiile ceaiului de ghimbir asupra sanatatii.

Sigur o sa te obisnuiesti si cu gustul lui acrisor-piperat. Aceasta radacinoasa se afla la loc de cinste in farmaciile chinezeasca si hindusa pentru ca stimuleaza pofta de mancare, ajuta digestia si creste tonusul general. Stiai ca printre beneficiile ceaiului de ghimbir se numara si efectele sale afrodiziace? Iata doar cateva motive sa consumi zilnic ghimbir, cel putin o luna de aici incolo.

Imbunatateste digestia
Ghimbirul ajuta digestia sa functioneze optim, pentru ca accelereaza descompunerea proteinelor si elibereaza stomacul si intestinele de gaze. Odata ingerat, ghimbirul favorizeaza eliberarea unor enzime importante in procesul de digestie. Acestea contribuie la absorbtia eficienta a nutrientilor din alimentatie.

Previne si trateaza racelile si tusea
Daca fierbi o radacina proaspata de ghimbir cu o cana mare de apa timp de zece minute, prepari un ceai cu efecte remarcabile in tratarea edemelor, a tusei si racelilor. Iti da o senzatie puternica de incalzire a corpului. In caz de febra, fierbe 100 g de ghimbir proaspat intr-o jumatate de litru de apa si spala tot corpul cu zeama rezultata.

Daca tusea nu cedeaza, stoarce o radacina de ghimbir si amesteca sucul cu putina miere si o cana cu apa fierbinte. Bea o cana, doua pe zi, timp de o luna si vei rezolva probleme de sanatate, precum inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, congestii respiratorii.

Calmeaza durerile de dinti
Intensitatea nevralgiilor dentare poate fi atenuata cu ajutorul cataplasmelor din radacina proaspata de ghimbir. Sau poti pune o lingura de ghimbir ras intr-o panza uscata, pe care o aplici pe dintii care dor. Te ajuta si tinctura de ghimbir sa calmezi putin durerile, pana ajungi la stomatolog. Ai nevoie de zece picaturi de solutie diluata intr-o ceasca de apa.

Diminueaza starea de greata
Ai rau de masina? Poti inlocui pastilele speciale pentru aceasta problema cu ghimbir. Cateva feliute supte sau mestecate inainte sa pleci la drum te feresc de neplaceri. Ghimbirul reduce si previne senzatia de greata si ameteala aparute atunci cand mergi cu masina, cu avionul sau cu vaporul. Poti bea tinctura de ghimbir, cate zece picaturi diluate in apa, sau poate preferi sa inghiti capsule cu ghimbir de doua-trei ori pe zi. Primul comprimat fiind bine sa il administrezi o jumatate de ora inainte de a pleca la drum.

Diminueaza durerile
Ceaiul de ghimbir reduce durerile abdominale si pe cele menstruale. Dupa efort fizic, poti atenua disconfortul muscular mestecand putin ghimbir proaspat.

Ca sa scapi de crampele provocate de acumularea de gaze ia, dupa fiecare masa, o lingurita de miere amestecata cu una de ghimbir ras.

Reduce inflamatiile
Proprietatile sale antiinflamatorii sunt utile in caz de reumatism agravat de vremea rece si umeda sau de inflamatii articulare. Cataplasmele calde cu ghimbir ras sunt remediul perfect pentru calmarea inflamatiilor. Si ceaiul de ghimbir lupta cu durerile de cap provocate de inflamatii. Cel mai bun exemplu il constituie migrenele.

Stirea anterioara

Momentele cumplite prin care a trecut Horia Brenciu

Stirea Urmatoare

Se dau câte o sută de euro direct de la stat! Veste uriașă pentru 200.000 de români

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.