Alimente care nu sunt recomandate pentru inimă

Alimente care nu sunt recomandate pentru inimă

Cardiologii mănâncă toate alimentele cu moderație, dar 3 alimente sunt de evitat pentru a-ți menține inima sănătoasă, scrie Insider.

Pacienților le este greu să adere la o dietă strictă sănătoasă pentru inimă și este în regulă să mănânci ceva gustos și nerecomandat din când în când, dar excesul poate pune sănătatea în pericol.

Nu este surprinzător faptul că pentru a menține o inimă sănătoasă și pentru a evita bolile de inimă ar trebui să mâncăm echilibrat si sanatos, spune Dr Elizabeth Klodas de la John Hapkins. Din fericire, acest lucru nu înseamnă să tăiați integral pizza sau dulciurile din meniu, ci să le limitați la cantități mici.

Dr. Elizabeth Klodas, fondatorul unei companii care produce alimente care scad colesterolul, a declarat pentru Insider că îi place înghețata și chipsurile din când în când, la fel ca si noua.

Cu toate acestea, ea a eliminat complet unele alimente din dieta ei din cauza riscurilor potențiale pentru sănătate. Iată cateva alimente pe care încearcă să le evite.

Untul și brânză
Dr. Klodas spune că unii cardiologi le spun pacienților să evite cu totul grăsimea, dar este greu de realizat acest lucru.
Ar trebui să limităm consumul de grăsimi saturate, a spus ea pentru Insider. Aceste grăsimi sunt solide la temperatura camerei și provin din surse animale precum untul și brânza.

Klodas spune că pot crește colesterolul, care este legat de bolile de inimă.
Cu toate acestea, din perspectiva bolilor de inimă, grăsimile nesaturate, cum ar fi grăsimile din surse vegetale, uleiul de măsline, uleiurile de semințe și nuci, uleiul de pește și uleiul de avocado, sunt considerate a fi antiinflamatorii. Aceste tipuri de grăsimi pot de fapt să scadă colesterolul.

Klodas a adăugat că oamenii nu ar trebui să consume prea mult ulei de măsline, deoarece poate și îngrașa.

Alimentele prăjite
Alimentele prăjite sunt adesea bogate în grăsimi saturate și sare, ceea ce poate crește tensiunea arterială.

„Încerc să stau departe de prăjeli”, spune dr. Klodas, dar asta nu inseamna ca ele nu pot sa fie consummate cu moderatie.

Cercetările publicate în Jurnalul Asociației Americane a Inimii au descoperit că consumul regulat de alimente prăjite crește riscul de insuficiență cardiacă.

Cercetătorii au spus că nu este clara cauza, dar au sugerat mai multe motive posibile, inclusiv că prăjirea crește conținutul de grăsimi al anumitor alimente și că prăjirea crește concentrația oxidată de colesterol, care a fost, de asemenea, legată de boli.

Baconul și cârnații
Dr. Klodas spune că evită cu totul carnea procesată, inclusiv baconul și cârnați.
Aceste alimente sunt bogate în nitrați, care sunt folosiți ca si conservanți în carnea procesată și uneori se transformă în nitrozamine, substanțe care cresc riscul de cancer. Aceste alimente pot fi, de asemenea, bogate în sare, ceea ce poate crește nivelul tensiunii arteriale prin atragerea apei în sânge. Acest lucru crește riscul de boli de inimă.

Există, de asemenea, o legătură între carnea procesată și cancer, care este un alt motiv pentru care evită aceste alimente, a spus ea. Studiul Lancet face legătura între carnea procesată și cancerul de stomac și cel intestinal.

Stirea anterioara

Tânăr reținut după ce a condus beat și fără permis

Stirea Urmatoare

Vremea se răcește treptat și vin ploile. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.