Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Senatorul PSD Doina Federovici va susține în Parlamentul European reducerea șomajului în rândul tinerilor

Senatorul PSD Doina Federovici va susține în Parlamentul European reducerea șomajului în rândul tinerilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Senatorul PSD Doina Federovici va participa la Bruxelles, în perioada 29 septembrie - 1 octombrie, la prima ediție a Forumului tinerilor parlamentari din Uniunea Europeană, organizat sub înaltul patronaj al Parlamentului European și se va referi la șomajul în rândul tinerilor care a crescut la un nivel alarmant în multe state membre în timpul crizei financiare

„Dezbaterea din Parlamentul European la care voi participa vizează principala problemă socială din România și din județul Botoșani, și anume lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor. Interesul meu principal este să mă informez cu privire la căile de accesare a fondurilor europene prevăzute pentru crearea de locuri de muncă. Uniunea Europeană a inițiat Noul Plan  de Investiții Europene (PIE) având un potențial de 315 miliarde de euro pentru această problemă, iar eu cred că Regiunea de Nord-Est din România în care se află și județul nostru trebuie să aibă acces prioritar la acești bani pentru că este una dintre cele mai sărace regiuni din Europa”, a declarat viceliderul grupului senatorilor PSD Doina Federovici.

În cadrul evenimentului din Parlamentul European sunt prevăzute mai multe întâlniri de lucru între reprezentanții grupurilor parlamentare naționale și europarlamentarii tuturor forțelor politice. Scopul acestor discuții este ca membrii Parlamentului European să primească informații privind situațiile și dificultățile specifice fiecărei regiuni din Europa.

„Un aspect pe care îl voi aduce la cunoștința Parlamentului European este că cel puțin la noi în județ, lipsa locurilor de muncă nu se reflectă doar în rata șomajului, care nu e foarte ridicată, cât mai ales în plecarea tinerilor în străinătate pentru a-și găsi un loc de muncă. Așadar, parlamentarii europeni vor trebui să țină cont că rata șomajului nu exprimă întreaga realitate socială în acest domeniu”, a precizat senatorul social democrat.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani