Senator Daniel Humelnicu: România, la fel de departe de faliment ca si Norvegia sau Canada

Senator Daniel Humelnicu: România, la fel de departe de faliment ca si Norvegia sau Canada

Senatorul PDL de Botoşani Daniel Augustin Humelnicu apreciază concluziile unei analize pe care a realizat-o recent UBS, una dintre cele mai puternice companii financiare ale lumii, instituţie ce-si are sediul in una dintre cele mai imparţiale tari: Elveţia. Studiul arata ca România se afla la acelaşi nivel cu Norvegia si Canada in ceea ce priveşte riscul de a intra in faliment, risc care este considerat minim.

„Aşa cum ştie toata lumea, Norvegia si Canada sunt considerate unele dintre statele cele mai sigure, deci aşa este apreciata si România de analiştii economici. Aceasta este o veste extraordinara pentru tara noastră si demonstrează ca eforturile pe care le-a făcut Guvernul in ultimii doi ani au dat rezultate foarte bune. Veştile pe care le primim datorita acestui raport sunt cu atât mai bune cu cat acum întreaga Europa este in fierbere din cauza iminentei intrări in incapacitate de plata a Greciei si a problemelor economico-financiare cu care se confrunta Italia”.

Senatorul Daniel Augustin Humelnicu spune ca acest raport plaseaza Romania la acelasi nivel cu Norvegia si Canada, avand un grad de indatorare publica comparativ cu PIB-ul de doar 35,3 la suta. De altfel, in rândul celor 19 ţări evaluate de UBS, România ocupă doar locul 17, cu un scor de 5,1, in conditiile in care cu cât pozitia este mai in fruntea topului, cu atât situaţia este mai gravă.

„In acelasi top, Bulgaria, vecina si rivala noastra in toate comparatiile, este pe pozitia a 12-a, adica prezinta riscuri mult mai mari de a intra in incapacitate de plata, iar Grecia – pe pozitia a 4-a. Iata, deci, ca masurile luate de Guvernul nostru in acesti ani de criza ne-au tinut pe directia buna. Tara noastra a primit usor ajutor de la FMI si Banca Mondiala pentru ca ne permitem sa ne imprumutam si sa dam banii inapoi. Am avut nevoie de fonduri ca sa existe o plasa de siguranta. Spre deosebire de Romania, in cazul Greciei au fost necesare mai multe reuniuni europene doar pentru a i se acorda sansa teoretica a unui credit si, in plus, i s-au impus masuri draconice de austeritate pentru a primi imprumutul care sa o ajute sa nu intre in faliment. In ciuda tuturor criticilor venite din partea opozitiei, Romania inca functioneaza, chiar daca si noi, la randul nostru, a trebuit sa mai micsoram cheltuielile anul trecut. Insa le-am redus la timp, astfel incat ne putem permite sa vorbim acum de o crestere economica si sa nu tremuram de teama falimentului iminent. Pentru ca, daca nu faceam sacrificii in 2010, acum deja nu mai puteam plati salarii si pensii si toata tara era in colaps”.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.