Zăpadă de aproape un metru la sfârşitul lunii mai la Bâlea Lac. Imagini de poveste din inima munţilor Făgăraş

Zăpadă de aproape un metru la sfârşitul lunii mai la Bâlea Lac. Imagini de poveste din inima munţilor Făgăraş

Zeci de turişti au ales duminică să renunţe la cele peste 20 de grade din marile oraşe pentru o porţie de bulgăreală la doar 4 grade Celsius, în inima munţilor Făgăraş, la Bâlea Lac.

A fost o vreme perfectă pentru plimbare duminică la Bâlea Lac, iar la telecabina cu care se ajunge de la Bâlea Cascadă până la Bâlea Lac au fost în permanenţă turişti la rând. Bruno a venit tocmai din Germania şi, pentru că unul din prietenii lui români i-a povestit despre acest loc unic, a ţinut neapărat să-l vadă. Odată urcat în telecabină, nu se mai oprea din filmat şi din făcut fotografii.

„E foarte frumos. Prietenul meu e din România şi am văzut nişte fotografii şi am avut să vin să văd cu ochii mei, iar acum sunt de-a dreptul impresionat de peisaj”, spune Bruno. Zăpadă de aproape un metru Stratul de zăpadă măsura duminică, la Bâlea Lac, 85 de centimetri, iar mercurul din termometre a urcat până la 4 grade Celsius. Sefi şi Ari, doi tineri veniţi tocmai din Israel, nu-şi mai desprind privirile de la culmile înzăpezite, mângâiate la orele amiezii de câteva raze de soare.

„Nu ne vine să credem că este adevărat. E frumos, pur şi simplu uimitor, este o experienţă nemaipomenită, un loc extraordinar, plus că noi nu vedem prea multă zăpadă în Israel, avem un munte mic, un pic de zăpadă iarna şi asta este tot. Am aflat despre acest loc de la israelieni care au fost aici şi care au scris apoi despre acest loc pe internet, am venit şi suntem fără cuvinte”, spun cei doi.

Bulgăreală la sfârşit de mai

Ceva mai încolo, patru prieteni veniţi tocmai de la Oneşti încing rapid o repriză de bulgăreală. „Venim din Oneşti, toţi patru, şi am urcat pe jos de la Bâlea Cascadă, 13 kilometri, am făcut cam 3 ore până sus. Nu am mai fost, e prima dată şi e foarte frumos”, spune Gabriela în timp ce Adrian adaugă, râzând. „E minunat, căutăm şi noi un job aici, facem orice, ne-am muta aici”.

Elenei nu-i vine să creadă unde au ajuns, mai ales că vin dintr-un oraş unde, cu o zi mai devreme, se înregistraseră 24 de grade. „E foarte frumos să ne bulgărim pe sfârşitul lunii mai ”, spune Elena.

Ce facem la Bâlea

Dacă vreţi să daţi o fugă în această perioadă până la Bâlea Lac, trebuie să ştiţi că se poate ajunge cu maşina doar până la Bâlea Cascadă. Tronsonul de drum de la Bâlea Cascadă până la Bâlea Lac este deschis circulaţiei doar 4 luni pe an, de al începutul lunii iunie până la sfârşitul lunii octombrie. De la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă se poate ajunge în această perioadă doar cu telecabina, iar preţul unui bilet, dus-întors, este de 60 de lei de persoană.

Dacă vreţi să rămâneţi aici mai multe zile, puteţi sta la una din cele două cabane aflate în zonă, preţurile pentru o cameră dublă fiind între 190 şi 250 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus. „În Bâlea turiştii pot face ski de tură, ski alpinism, plimbări, drumeţii, cu condiţia să vină ocupaţi de munte, pentru zăpadă. Vin şi foarte mulţi străini, dar în trecere, vizitează şi pleacă, le place foarte mult faptul că zona este sălbatică”; spune Ioan Turcu, cabanier la fosta vilă de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, aflată în prezent în circuitul turistic. Sursa: adevarul.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.