Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vremea se răceşte accentuat în România. PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea se răceşte accentuat în România. PROGNOZA PE TREI ZILE

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Meterologii au emis o informare meteorologică, valabilă până astăzi la ora 23.00. Vor fi ploi moderate cantitativ şi intensificări temporare ale vântului.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

În zonele de munte, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat și pe arii restrânse în Moldova și Dobrogea temporar va ploua. Vor fi în special averse, ce mai pot avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși pe spații restrânse 20...25 l/mp și izolat 30 l/mp. În zona montană, la peste 2000 m altitudine, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 45...55 km/h local în vest și în sud-vest și izolat și trecător în restul țării, iar pe crestele înalte rafalele vor depăși 65...70 km/h.

VREMEA SE RĂCEŞTE ACCENTUAT

Astăzi valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu precădere în regiunile intracarpatice. În vestul, centrul şi nordul ţării, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Izolat, cantităţile de apă vor mai depăşi 20 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Maramureş şi zona Carpaţilor Occidentali.

În restul ţării, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala, pe arii restrânse. Pe crestele montane, precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în vestul şi sudul ţării, precum şi la munte, cu viteze ce vor depăşi izolat 45...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sud-estice.

Mâine valorile termice se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. În vestul, centrul şi nordul ţării, pe arii restrânse va mai ploua slab. Pe crestele montane, precipitaţiile mai pot fi şi sub formã de lapoviţă şi ninsoare. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea unele intensificări în zona montană înaltă şi în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 grade la Miercurea Ciuc şi 23 de grade in sudul extrem, la Giurgiu şi Călăraşi.

Luni valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele de duminică, în cea mai mare parte a ţării, apropiate de cele ce ar fi normale pentru ultima decadă a lunii septembrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17-18 grade în vestul extrem şi 25 de grade la Giurgiu şi Călăraşi. Va ploua slab, local în regiunile sud-vestice şi izolat în rest. Vântul va avea unele intensificări în sudul şi sud-vestul ţării şi la munte. Izolat, dimineaţa, se va semnala ceaţă.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani