Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Incendiu la Autogara Dorohoi: Exercițiu de amploare a pompierilor – FOTO

Incendiu la Autogara Dorohoi: Exercițiu de amploare a pompierilor – FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Detașamentul de pompieri Dorohoi a executat vineri, începând cu orele 10.00, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la S. C TRANSPORT MIXT S. R. L. Dorohoi.

În urma anunțului primit la numărul de urgență 112, Detașamentul de Pompieri Dorohoi a fost alarmat pentru a interveni la stingerea unui incendiu produs în urma unui scurtcircuit produs ca urmare a unui seism. 

Acest exercițiu a fost unul de verificare a viabilității planurilor operative în cadrul producerii unor incendii la astfel de obiective,făcând parte integrantă a pregătirii pompierilor militari în cazul producerii unor astfel de situații de urgentă la astfel de obiective, respectiv obiective cu aglomerări de persoane. Exercițiul de astăzi a fost în urma producerii unui cutremur simulat, în urma căruia au fost salvate doua persoane surprinse de elemente de constructie, urmat de un incediu din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică. În urma anunțului prin SNUAU 112, a fost alertat Detașamentul de Pompieri Dorohoi, iar la fața locului s-au deplasat un număr de 19 de subofițeri și un ofițer cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă de capacitate mare, o ambulanță SMURD și o autospecială de comanda și de prima intervenție. 

După acest eveniment, pompierii s-au deplasat pe Barajul Iezer, pentru a interveni cu autospeciala UTV, pentru salvarea unei persoane accidentate, aflata în imposibilitatea de a se mișca.

La acest exercițiu au mai participat și echipaje din cadrul Poliției Locale Dorohoi și SVSU Dorohoi.
Concomitent  cu exercițiul de la Dorohoi, un exercițiu asemănător fost desfășurat în orașul Darabani, la autogara S. C. NORD EXPRES S. R.L., iar ulterior, începând cu orele 12.00 s-a desfășurat un exercițiu în orașul Săveni, la autogara aparținând S. C. LYK S. R. L. Săveni.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani