ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vreme caldă în weekend, dar de Revelion vin schimbări

Vreme caldă în weekend, dar de Revelion vin schimbări

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an în majoritatea zonelor, cu excepția celor înalte de munte, unde va fi rece. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, sub formă de ninsoare - la munte, şi mixte în restul teritoriului. Izolat vor fi posibile depuneri de polei, iar local, în special la munte, se va forma ghețuș. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă unde va viscoli sau va spulbera zăpada.

SÂMBĂTĂ Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an în majoritatea zonelor, cu excepția celor înalte de munte, unde va fi rece. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 2 grade. Cerul va fi mai mult noros, exceptând Oltenia și vestul Munteniei, unde va avea și perioade cu variabilitate. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, sub formă de ninsoare - la munte, local, mixte - în nord, nord-est și centru și pe spații mici, predominant ploi - în restul teritoriului. Izolat vor fi posibile depuneri de polei, iar local, în special la munte, se va forma ghețuș. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă unde va viscoli sau va spulbera zăpada, iar în cursul zilei va sufla în general moderat în Moldova, Dobrogea și sudul Olteniei. Vor fi condiții de ceață, mai ales în sud.

DUMINICA Vremea va fi, în continuare, ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, deși multe din valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din intervalul anterior. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade. Cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor; vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare la munte și în Transilvania, mixte în Maramureș, mai ales ploi și lapoviță în Banat, Crișana și izolat în Moldova și predominant ploi pe spații mici în rest, dar cu precădere noaptea în Oltenia. Izolat, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab până la moderat.

LUNI Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei. Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații slabe, ninsori la munte (pe arii mai extinse în Carpații Occidentali), predominant sub formă de ninsoare în nordul și centrul țării, mixte în vest și sud-vest și doar cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra 0 și 6 grade. Pe timpul nopții, cerul va fi parțial noros și doar trecător vor fi mai ales fulguieli în centru, nord-est și la munte și izolat precipitații slabe, mixte în sudul extrem al teritoriului. Vor fi condiții de ceață, iar minimele termice, de marți dimineața, vor fi cuprinse între -6 și 0 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile vestice, sud-estice și pe crestele montane.

MARTI Vremea va fi apropiată de regimul termic normal, cu maxime ce se vor situa între -1 și 5 grade și minime între -7 și -1 grad. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, ziua, pe arii restrânse în estul și parțial în centrul țării, iar noaptea, cu precădere în nord-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, mai ales pe creste.

DE MIERCURI PANA VINERI În prima zi valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior, apoi vremea se va răci treptat. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în special în prima parte a intervalului, cu precădere în jumătatea de nord a țării.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani