Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Veste neplăcută pentru grupul RCS & RDS

Veste neplăcută pentru grupul RCS & RDS

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a respins, marţi, solicitarea de acordare a licenţei de distribuţiei a energiei electrice pentru două firme din grupul RCS & RDS.

ANRE argumentează, într-un comunicat de presă, că societăţile nu au îndeplinit condiţiile legale pentru a primi licenţele.

„În baza prevederilor art. 5, alin (1) lit a) din Legea nr. 160/2012, Comitetul de reglementare al ANRE a hotărât respingerea solicitării societăţilor Delalina SRL şi Foto Distribuţie SRL de acordare a licenţei pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ANRE subliniază că, în aceste condiţii, respingerea solicitărilor era singura decizie permisă de lege. „În mod consecvent cu respectarea principiilor şi dispoziţiilor legislaţiei primare şi prevederilor contractelor de concesiune încheiate de statul român, ANRE apreciază că a luat singura decizie permisă de cadrul legislativ în vigoare”, precizează Autoritatea.

Regulamentul invocat de ANRE, art. 23, alin. (2), lit. i) arată că agentul comercial care solicită licenţă de distribuţie trebuie să aibă acceptul operatorului de distribuţie concesionar din acea zonă, în cazul în care solicitantul care intenţionează să presteze serviciul de distribuţie a energiei electrice utilizând reţelele electrice de distribuţie proprii, într-o zonă concesionată altui operator de distribuţie.

De asemenea, potrivit unui comunicat remis de grupul RCS & RDS în toamna anului trecut, două companii ale grupului au în desfăşurare proiecte de dezvoltare a unor reţele de distribuţie a energiei electrice. În luna septembrie 2015, au fost solicitate licenţele necesare pentru două proiecte pilot situate în municipiul Oradea, respectiv în vecinătatea municipiului Timişoara.

Etichete: , , , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani