Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Val de aer tropical peste România! Medicii sunt în alertă

Val de aer tropical peste România! Medicii sunt în alertă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Potrivit specialiștilor, începând de miercuri se vor înregistra 35 de grade Celsius în vest, sud și est, mai ales în zonele de câmpie. Vremea va fi deosebit de caldă, iar disconfortul termic în accentuare.

Un val de aer tropical din nordul Africii va ajunge în România. Soarele va pârjoli cea mai mare parte a ţării, iar din cauza umidităţii, ne vom simţi ca într-o oală sub presiune. Temperaturile resimţite vor fi chiar şi de 40 de grade.

Valul de caniculă va acoperi de miercuri, vestul, estul şi sudul ţării. Până la sfârşitul săptămânii, vom avea temperaturi de până la 35 de grade. Specialiştii atrag atenţia însă că temperatura resimţită va ajunge la 40 de grade, iar discomfortul termic va fi ridicat, potrivit realitatea.net.

Din cauza precipitaţiilor, solul este imbibat de apă, se încălzeşte şi apare fenomenul de evaporare al apei. Din sol vaporii de apă se ridică.

Aerul va fi irespirabil, iar specialiştii îi sfătuiesc pe cei care au probleme grave de sănătate să evite deplasările. Medicii spun că şi dieta trebuie adaptată.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani