Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Peste 1.500 de forestieri din Botoşani și Suceava vor protesta în faţa Guvernului

Peste 1.500 de forestieri din Botoşani și Suceava vor protesta în faţa Guvernului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Peste 1.500 de forestieri din Botoşani și Suceava sunt hotărâţi să îşi spună păsurile în stradă, în faţa sediului Guvernului României, timp de două zile, pentru a atrage atenţia asupra problemelor semnalate de ei şi pentru a cere luarea unor măsuri concrete de remediere a situaţiei create la nivel naţional.

Scandalul licitaţiilor de masă lemnoasă organizate de Romsilva, declanşat la nivel naţional, ca urmare a folosirii preţului de adjudecare a lemnului din 2015 ca preţ de pornire la licitaţia în acest an, situaţie valabilă şi la Botoșani, va intra în atenţia Guvernului.

Pentru protestul organizat de Asociaţia Forestieră Bucovina deja s-au primit confirmări că se vor alătura  agenţii economici din industria lemnului din judeţele Neamţ, Bacău, Iași, Bistriţa, Maramureș, Mureș, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, precum și reprezentaţi ai industriei mobilei, încât numărul celor care îşi vor manifesta nemulţumirile în Piaţa Victoriei ar putea ajunge cu uşurinţă la 5.000 sau chiar 10.000 de oameni.

Protestul, văzut ca o ultimă soluţie de către forestieri, ar urma să fie ţinut în zilele de 25 şi 26 ianuarie.

„Forestierii au ajuns la limita posibilităţilor de a mai susţine acest sistem de valorificare a masei lemnoase, achiziţia de materii prime în actualele condiţii se va putea face cu pierderi foarte mari, reduceri de activitate, concedieri și în final licitaţia principală a anului 2016, pentru resursa anului 2017, ne va găsi în aceleași condiţii, nemulţumiri, imposibilitate de achiziţie material lemnos, proteste pe fondul unui nou nivel și mai ridicat de preţ impus de Romsilva”, spun organizatorii protestului, Asociaţia Forestieră Bucovina.

Principalele nemulţumiri ale forestierilor se referă la preţurile de pornire a licitaţiilor de masă lemnoasă, dar şi la modul de organizare şi desfăşurare a acestora.

Un semnal de alarmă este tras de ASFOR şi în privinţa disponibilităţii tot mai reduse a lemnului de foc pentru populaţie, dar şi a unei creşteri masive de preţ.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani