Orașul din România în care a nins în luna august. Stratul de zăpadă este de 5 centimetri!

Orașul din România în care a nins în luna august. Stratul de zăpadă este de 5 centimetri!

După ce au fost temperaturi chiar și de 40 de grade, a nins în august, în Maramureș. Locuitorilor orașului Borșa nu le-a venit să creadă că ninge, deși, calendaristic, este încă vară, sâmbătă au fost 36 de grade Celsius, miercuri s-au înregistrat 6 grade.

Pe Vârful Pietrosul din Munţii Rodnei, stratul de zăpadă ajunge la 5 centimetri, după ce a nins în noaptea de marți spre miercuri, scrie jurnaldinromania.ro.

În noaptea de 22 spre 23 august, locuitorii oraşului Borşa din Maramureş s-au trezit cu zăpadă. Nu este o glumă, pe Vârful Pietrosul din Munţii Rodnei, stratul de zăpadă ajunge la 5 centimetri.

„A început noaptea trecută pe la ora 2.00 să ningă sus pe munte, la altitudini de peste 2.000 de metri. Stratul de zăpadă a ajuns undeva la 5 centimetri”, spune Ion Sorin Timiş, primarul oraşului Borşa.

Localnicii n-au mai pomenit aşa ceva

Miraţi, bătrânii oraşului spun că n-au mai pomenit aşa ceva. Îşi amintesc de faptul că au mai văzut să cadă primii fulgi de zăpadă în luna septembrie dar nicidecum în luna august.

„De când sunt eu nu am mai pomenit aşa ceva. Da, în septembrie a nins, asta îmi amintesc dar în luna lui august nu am mai pomenit zăpadă. Nu se poate aşa ceva”, spune Maria Timiş, o localnică de 65 de ani.

Variaţii foarte mari de temperatură

Dacă în urmă cu doar patru zile termometrele din Borşa indicau 35 de grade cu plus, în noptea de 22 spre 23 august, mercurul a scăzut undeva la 6 grade.

Schimbarile bruste de temperatura atrag dupa sine probleme de sanatate. Organismul se adapteaza la aceste schimbari de temperatura in 14 zile. Mai mult decat atat, trecerea de la canicula la ploaie si vreme innorata afecteaza in special copiii, batranii si bolnavii cronici.

„După căldurile foarte mari de săptămâna trecută, undeva la 35 de grade, răcoarea este binevenită. Problema este pentru cei cu probleme de sănătate pentru că este o diferenţă de 30 de grade în mai puţin de 72 de ore şi estre mai greu pentru organism să se adapteze”, a mai subliniat primarul oraşului.

Fluctuatiile de temperatura cresc riscul declansarii unor afectiuni

Fluctuatiile de temperatura au un efect negativ asupra organismului uman, sunt de parere specialistii de la Institutul National al Sanatatii din Statele Unite ale Americii. Potrivit acestora, scaderea sau cresterea brusca a temperaturii afecteaza metabolismul, iar riscul aparitiei astmului, afectiunilor pulmonare si celor respiratorii, alergiilor, depresiei si problemelor de nutritie este destul de ridicat.

Aceste studii au aratat ca organismul uman a inceput sa isi piarda capacitatea de adaptare la fluctuatiile de temperatura, iar atunci cand corpul este slabit, repercusiu­nile asupra sanatatii pot fi destul de grave, scrie farmaciata.ro.

Stirea anterioara

Funcționarii Publici somează Guvernul Tudose să aplice legea salarizării și să respecte Deciziile Curții Constituționale

Stirea Urmatoare

WhatsApp introduce o nouă funcție. La ce va folosi Hidden Group

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.