Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Iarna a pus stăpânire pe România: Drumuri și școli închise, localități fără curent, acoperișuri smulse de vânt

Iarna a pus stăpânire pe România: Drumuri și școli închise, localități fără curent, acoperișuri smulse de vânt

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Iarna s-a instalat de putina vreme in toata tara, dar deja au aparut probleme. In prezent sunt in vigoare trei atentionari, doua de tip cod portocaliu si una de tip cod galben, valabile pentru mai bine de jumatate din tara.

Mai multe drumuri sunt inchise si numaroase localitati au ramas fara curent electric.

Toate porturile din Constanta au fost inchise din cauza vantului puternic, iar pe Aeroportul Otopeni mai multe zboruri au fost anulate sau au intarzieri.

De asemenea, cursurile au fost suspendate in mai multe scoli situatia se va repeta si vineri.
In plus, joi dimineata in Vrancea un barbat a fost gasit mort in zapada.

Iata situatia drumurilor din tara si a mersului trenurilor joi 18 ianuarie la ora 22:27

4 drumuri nationale sunt inchise, toate din judetul Tulcea, respectiv DN 22 D Horia - Izvorul Cerbului, DN 22 A Harsova (Constanta) - Ciucurova (Tulcea), DN 22 Tulcea - Cataloi, unde sunt inzapezite 12 autovehicule, si DN 22 F Horia-Nalbant.

De asemenea, pe opt sectoare de drum sunt restrictii de circulatie pentru autoturismele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone: DN 3 Ostrov - Murfatlar si DN 22 C Cernavoda - Murfatlar, in judetul Constanta, DN 22E Garvan - IC Bratianu, DN 22D Macin - Mircea Voda, DN 22 D Ciucurova - 2 Cantoane si DN 22 Smardan - limita judetul Constanta, in judetul Tulcea.

In plus, circulatia este restrictionata pentru autoturismele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DJ103A Brasov - Tarlungeni si DJ103B Sacele - Tarlungeni.

Sunt inchise 13 drumuri judetene in Caras-Severin, Vaslui si Tulcea. Este vorba despre DJ 608A Telescaun - Muntele Mic (Caras-Severin), DJ 284 Arsura - Ghermanesti, DJ224A Rosiesti-Rosiesti Gara; DJ 247 Codaesti - Danesti; DJ 243 Ciocani - Crang si DJ 246 Tacuta - Focsasca (Vaslui) si DJ222C Murighiol- Agighiol, DJ222 Jurilovca -2Cantoane, DJ223A Enisala -Babadag, DJ 229 Sarighioi- Zebil, DJ 222E Sarighiolde Deal - Casimcea, DJ 222G Daeni -Fagarasu Nou si DJ 222F Daeni - Peceneaga (Tulcea).

In judetul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este inchis din pricina zapezii abundente. In judetul Vaslui, sunt inchise DC 16 Arsura - Mihail Kogalniceanu si DC 4 Rebricea -Draxeni.

Circulatia feroviara a fost reluata pe un fir, pe Magistrala 300, iar intre statiile de cale ferata Comarnic si Valea Larga se circula in cascada.

I.R. nr. 8655 Constanta - Tulcea este blocat cu 50 de pasageri, din cauza viscolului, pe linia de cale ferata 804 intre statiile Cataloi si Tulcea.

22:06 - 50 de calatori sunt blocati in trenul Constanta - Tulcea, care nu mai poate inainta din cauza viscolului, potrivit Politiei Romane.

"I.R. nr. 8655 Constanta-Tulcea este blocat, din cauza viscolului, pe linia de cale ferata 804 intre statiile Cataloi si Tulcea. In tren se afla 50 de calatori", arata Politia Romana.

Potrivit sursei citate, in zona este asteptata o locomotiva pentru a duce garnitura de tren in statia Tulcea.

Potrivit ANM, joi, la ora 17, a intrat in vigoare o atentionare cod portocaliu pentru zona Carpatilor Meridionali si Carpatii de Curbura, unde se va semnala vant puternic, iar zapada va fi troienita.

De asemenea, este vizat si judetul Tulcea.

Potrivit meteorologilor, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, viteza vantului la rafala va depasi 80...90 km/h, iar pe creste se vor mai atinge 100 - 120 km/h troienind zapada. In judetul Tulcea vor mai fi rafale ale vantului de 80...90 km/h, temporar va ninge si va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusa.

Atentionarea este valabila pana vineri, la ora 23:00.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani