Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Hai, în Armată! Alege cariera militară „Ţinteşte sus, FII CEL MAI BUN”

Hai, în Armată! Alege cariera militară „Ţinteşte sus, FII CEL MAI BUN”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul Militar Judeţean Botoşani desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor - băieţi şi fete - pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ liceale, postliceale şi universitare, pentru anul de învăţământ 2018-2019, după cum urmează:

LICEALE - COLEGIILE NAŢIONALE MILITARE = 480 locuri astfel:
„Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc: 120 locuri;
„Dimitrie Cantemir” Breaza: 120 locuri;
„Mihai Viteazul” Alba Iulia: 120 locuri;
„Tudor Vladimirescu" Craiova: 120 locuri.

Se pot înscrie elevii care sunt în clasa a VIII-a şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 03 aprilie 2018.
UNIVERSITARE - ACADEMII MILITARE (pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi-filiera directă) = 943 locuri, astfel:
Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 320 locuri;
Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov: 138 locuri;
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa: 80 locuri;
Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti: 22 locuri;
Academia Tehnică Militară - Bucureşti: 206 locuri;
Institutul Medico-Militar - Bucureşti şi Tg. Mureş: 178 locuri.

Se pot înscrie candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi împliniţi în cursul anului 2018 iar termenul limită de depunere a dosarului este de 03 aprilie 2018.

POSTLICEALE - ŞCOLI POSTLICEALE MILITARE (pentru formarea maiştrilor militari - filiera directă) = 626 locuri astfel:
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti: 296 locuri pentru maiştri militari;
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din loc. Boboc jud. Buzău: 220 locuri pentru maiştri militari;
Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa: 110 locuri pentru maiştri militari.

Se pot înscrie candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul anului 2018, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 02 mai 2018.

POSTLICEALE - ŞCOLI POSTLICEALE MILITARE (pentru formarea subofiţerilor - filiera directă) = 360 locuri astfel:
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti: 295 locuri;
Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din loc. Boboc jud. Buzău: 65 locuri;

Se pot înscrie candidaţi cu diplomă de bacalaureat şi care au vârsta până în 35 de ani împliniţi în cursul anului 2018, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 02 mai 2018.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Informaţii privind criteriile de înscriere, întocmirea dosarelor de candidat, selecţie şi alte date referitoare la profesia militară se pot obţine de la sediul Biroului Informare-Recrutare al Centrului Militar Judeţean Botoşani, situat în strada Sucevei Nr. 2, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între 08.30-16.30 şi marţi între 08.30.-18.30 iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0231/512495, 0231/512850 int. 104, 106, 0231/518086 sau pe adresa de email:

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:
prezentarea la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar în vederea stabilirii contactul iniţial şi eliberarea unei adeverinţe pentru planificarea examenului medical;
efectuarea unui examen medical la o clinică militară (cea mai apropiată fiind Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Doctor IACOB CZIHAC” – IAŞI – str. Berthelot Henri Mathias nr. 7 – 9 –IAŞI);
definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar;
susţinerea a doua teste aptitudinale, care sunt apreciate cu "Admis" sau "Respins" (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare - Cîmpulung Moldovenesc;
participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani