Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De unde provine apa folosită la automatele de cafea? Nimeni nu o controlează

De unde provine apa folosită la automatele de cafea? Nimeni nu o controlează

Câteva imagini postate pe rețelele de socializare și un răspuns din partea Direcției de Sănătate Publică Iași au scos la suprafață un aspect alarmant: nu există nici un control asupra apei folosite în automatele de cafea.

Un tânăr a surprins în Grădina Botanică din Iași cum se umpleau bidoanele cu apă, folosite la automate, scrie ziaruldeiasi.ro.

De aici, o întrebare legitimă: există vreun control asupra apei pe care o beau ieșenii ce își iau cafea de la automat?

În cazul de față, apa de la izvorul din Copou este consumată de ieșeni și nu pare să prezinte vreun pericol pentru populație.

Dar dacă se ia apă din cine știe ce fântână? Sau bidoanele sunt curate/murdare? Iar șirul de întrebări adiacente poate continua, mai ales că nu există un control autorizat.

„Firmele care au automate de cafea nu au nevoie aprobare de la noi pentru apa folosită. O fac pe propria răspundere. Putem interveni dacă există o sesizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

Întrebat dacă ar trebui să așteptăm vreo îmbolnăvire în masă, acesta a completat: „O să vedem ce se poate face, să vedem ce măsuri am putea lua”. Sursa: ziaruldeiasi.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani