Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 26 iulie

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 26 iulie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 13-26 iulie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Moldova, în prima săptămână a intervalului de prognoză vremea se va încălzi treptat, astfel încât, de la valori sub normele caracteristice perioadei, de aproximativ 24 de grade pe 14 iulie, va ajunge să fie călduroasă, izolat caniculară, cu medii de 33...35 de grade în jurul datei de 19 iulie.

A doua săptămâna de prognoză va fi caracterizată de un regim termic relativ constant, cu medii ale temperaturilor diurne de 31...32 de grade. Nopţile vor fi mai răcoroase la începutul intervalului, când media termică va fi de 13...15 grade, dar după data de 19 iulie, până la sfârşitul intervalului de prognoză, temperaturile nocturne se vor menţine la valori de 17...18 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicată în zilele de 13, 14 , 20 şi 21 iulie. În rest, doar cu totul izolat vor fi ploi slabe, trecătoare. integral pe mediafax.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani