Cum să-ţi pregăteşti maşina de primăvară

Cum să-ţi pregăteşti maşina de primăvară

Mecanicii auto spun că, pentru o bună întreţinere a maşinii, este obligatorie o revizie tehnică de primăvară.

Sosirea primăverii înseamnă, pentru posesorii de autoturisme, şi o vizită în service. Schimbarea anvelopelor, a uleiului de motor, verificarea plăcuţelor de frână sau a sistemului de direcţie sunt doar câteva dintre aspectele care trebuie luate în calcul la început de primăvară.

Deja service-urile auto au venit în întâmpinarea clienţilor cu oferte pentru pregătiri de primăvară.

Nu trebuie să troncăne sau să "bată" ceva

Specialiştii spun că, pentru o bună întreţinere a maşinii, este obligatorie o revizie tehnică. "La maşină nu trebuie să bată ori să troncăne nimic, totul trebuie să fie în parametrii", subliniază Cătălin Parascan, administratorul Glisando Auto Service din Cluj-Napoca. El spune că românii sunt foarte interesaţi de maşinile lor proprii şi mai puţin grijulii cu cele pe care le au de la firme.

Schimbă uleiul de motor

Uleiul de motor trebuie schimbat deoarece unul cu o vâscozitate mai mare este mai bun pentru sezonul cald. Iar lichidul de parbriz de iarnă este necesar să fie înlocuit cu cel estival pentru că acesta din urmă are proprietăţi antistatice, antiaburire şi anticoroziune. Specialiştii recomandă înlocuirea uleiului şi a filtrelor la fiecare 5.000 de kilometri, explicaţia fiind că schimbarea temperaturilor poate determina formarea condensului şi apariţia acizilor în uleiul de motor.

Atenţie la antigel!

Trebuie urmărită şi starea în care se află lichidul de răcire. Menţinerea antigelului la nivelul potrivit ajută la evitarea supraîncălzirii. Aceasta se poate produce cu uşurinţă primăvara din cauza temperaturilor variate.

Bine verificate (de eventuale crăpături) trebuie să fie şi farurile, semnalizatoarele şi stopurile.

Verifică presiunea din pneuri

O presiune potrivită în pneuri reduce considerabil şansele producerii unei pene. De aceea, este bine să te asiguri că există o cantitate corespunzătoare de aer în pneuri. Dacă este optimă, aceasta influenţează pozitiv consumul de carburant al maşinii.

Nu uita direcţia şi plăcuţele de frână

Sunt necesare verificări ale maşinii la sistemul de direcţie şi la plăcuţele de frânare. Dacă plăcuţele de frânare sunt uzate, obligatoriu trebuie înlocuite.Şi ştergătoarele trebuie schimbate, pentru că multe dintre ele crapă iarna, din cauza temperaturilor scăzute.

Şi nu uita de bujii, acumulator, suspensii, radiator şi instalaţii electrice.

Spală bine maşina

Cel mai bine este să apelezi la o spălătorie automată, dotată cu sistem de spălare a saşiului. După spălare este utilă o ceruire.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.