Ce noutăţi aduce 2015 pentru fermierii din România

Ce noutăţi aduce 2015 pentru fermierii din România

Pentru a obţine subvenţii fermierii trebuie să fie înscrişi în Registrul unic de identificare, administrat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, să depună cerere unică de plată în termen și să își intabuleze proprietatea. Aceste măsuri sunt prevăzute într-un proiect de Ordonanță pentru aprobarea schemelor de plăţi directe care se acordă în agricultură în perioada 2015-2020.

„La Agenţia de Plăţi trebuie să urmărim beneficiarul, astfel încât să ne asigurăm că plăţile sunt realizate în sistem corect şi, atunci când cineva de la Comisie vine şi verifică, să aibă o lejeritate mai mare în acest lucru. Fermierul trebuie să demonstreze că este fermier activ dacă primeşte plăţi mai mari de 5.000 de euro din fonduri europene. Ca atare, dacă primeşte o formă de sprijin mai mare de 5.000 de euro, trebuie să se înregistreze sub o formă juridică”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la emisiunea Viaţa Satului, citat de stiriagricole.roÎn ceea ce priveşte intabularea terenurilor agricole, pentru a putea primi subvenţia pe suprafaţă sau alte forme de sprijin pentru agricultură, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a explicat că se discută dacă măsura să devină obligatorie din 2018 sau 2019.

„De ce trebuie să recurgem la obligativitatea intabulării? Pentru că, din anul 2020, cu siguranţă, şi România va trebui să treacă la sistemul de plată unică pe fermă, nu pe suprafaţă, ceea ce înseamnă că toate formele de sprijin pe care le primeşte (fermierul, n.r.) trebuie să fie înglobate într-o singură plată, pe fermă, astfel că trebuie să fie terenul intabulat ca să putem acorda acele plăţi. Este o obligativitate a Comisiei Europene. Noi am prevăzut acest lucru şi ne bazăm pe faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale, prin fondurile pe care le are la dispoziție prin Programul Operațional Regional, a alocat deja o sumă importantă pentru realizarea cadastrului în extravilan. Cadastrul se va face în regim gratuit. Deja premierul și domnul ministru Dragnea au confirmat că se va începe cu zonele extravilane. Nu cred că vor fi probleme în primii ani”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la emisiunea Viaţa Satului.

Deoarece cadastrul se va realiza gratuit pentru fermieri, aceştia vor trebui să suporte costurile intabulării, a mai precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. sursa: capital.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.