Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atac informatic asupra mai multor instituţii ale statului. SRI, în alertă

Atac informatic asupra mai multor instituţii ale statului. SRI, în alertă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Atac informatic în mai multe ministere şi agenţii guvernamentale din România. Acestea au cazut pradă celui mai nou caz de spionaj cibernetic, potrivit Digi24.ro.

Hackerii au intrat în calculatoarele unor angajaţi din instituţiile statului şi astfel puteau avea acces la informaţii confidenţiale de natură să afecteze securitatea naţională a României.

Potrivit SRI, sunt mai multe anchete în desfăşurare, pentru că nu este doar un atac cibernetic, ci unul care vizează mai multe instituţii ale statului.

Atacul a fost descoperit de o firmă de securitate informatică care a alertat autorităţile, pentru că au fost vizate instituţii ale statului, ministere, instituţii guvernamentale dar şi persoane private. Hackerii au avut acces la informaţii confidenţiale.

Metoda după care lucrau aceştia era simplă, virusau anumite pagini de internet pe care aceştia le foloseau în mod obişnuit pentru a se documenta despre UE sau agricultură, iar când accesau aceste site-uri, nu era nevoie să descarce niciun document, doar să le răsfoiască. Atunci, calculatoarele acestora erau virusate iar hackerii aveau acces la informaţii confidenţiale.

„Confirm faptul ca este vorba despre un atac cibernetic, în fapt sunt în derulare mai multe atacuri cibernetice asupra cărora SRI derulează investigaţii. Unele acţiuni sunt de natură să afecteze securitatea naţională a României", a declarat Sorin Sava, purtător de cuvânt SRI. Sursa: realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani