Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anunţ important de la meteorologi: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Anunţ important de la meteorologi: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Miercuri, vremea se va menţine rece, deşi valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele de marţi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 14 grade.

În regiunile vestice, nordice şi centrale, vor fi înnorări şi precipitaţii slabe, însă pe arii restrânse, sub formă de ploaie, iar la munte, trecător, şi ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde va spulbera zăpada, dar temporar şi la cote reduse şi în estul ţării. În zonele joase de relief, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

La munte, cerul va fi mai mult noros în masivele vestice şi nordice unde însã doar pe arii restrânse în special în prima parte a zilei trecător va ninge slab, în timp ce în restul zonei montane, înnorările vor fi temporare iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, unde va spulbera zăpada. Deşi în creştere faţă de ieri, temperatura aerului va continua să caracterizeze o vreme rece.

Joi, vremea se va încălzi ușor, însă, majoritatea valorilor termice se vor situa sub cele, climatologic, specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor situa între 7 grade in depresiunile intramontane și 16 grade la Drobeta Turnu Severin.

Cerul va fi temporar noros și, mai ales în orele dimineții, cu precădere în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceață. În nordul țării, pe spații mici va ploua slab. Pe crestele montane, trecător și izolat, vor mai fi ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special, la altitudini mari.

Vineri, cerul va fi temporar noros. Va ploua în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, iar seara, local, în sud-est. În zona montană înaltă, pe arii restrânse, trecător va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări în sud-vestul teritoriului, precum și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra pe creste, unde temporar va viscoli ninsoarea și spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor situa între 7 grade in depresiuni și 16 grade la Giurgiu. Izolat, dimineața, va fi ceață în zonele joase de relief, în special, din vest și sud-vest.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani