Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ALERTĂ! Au fost depistate 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu pesticide

ALERTĂ! Au fost depistate 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu pesticide

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Autoritățile sunt în alertă după ce a fost depistat un transport de dovlecei contaminați cu o cantitate mare de pesticide. Legumele au fost găsite într-un depozit din județul Ilfov.

ANSVSA a anunţat, luni, că săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorităţii au prelevat probe din legume şi fructe provenite din ţări terţe, dintr-un depozit din judeţul Ilfov.

„Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşirea a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M", anunţă ANSVSA.

Reprezentanţii Autorităţii anunţă că întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018).

Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

„Verificările cu această tematică se realizează în posturile de inspecţie la frontieră şi în punctele finale de import, vizează determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import", mai anunţă ANSVSA.

Metalaxilul este o substanţă folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume şi fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi şi piele.

Nu sunt singurele produse contaminate ce vin din afară. Şi Ministerul Agriculturii a descoperit peste o mie de tone de cartofi din Egipt, contaminaţi cu o bacterie foarte periculoasă care afectează culturile. Toată cantitatea a fost oprită în vama Constanţa şi trimisă înapoi în Egipt, acolo unde marfa va fi distrusă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani