3.000 de tone de legume românești se strică în depozite. Roșiile și castraveții, cei mai afectați

3.000 de tone de legume românești se strică în depozite. Roșiile și castraveții, cei mai afectați

Embargoul impus de Rusia importurilor a făcut ca agricultorii români să strângă în depozite, până în acest moment, un stoc de 3.000 de tone de legume.

Aurel Tănase, președintele  Organizaţiilor Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare (OIPA) Legume Fructe, a declarat că, în fiecare zi, fermierii români stochează 350 de tone de legume, în special roșii și castraveți.

Din această cantitate, doar 60 de tone pot fi vândute zilnic de piața internă.

În acest context, fermierii așteaptă acum sprijinul de la Bruxelles care a deblocat recent 125 de milioane de euro pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de embargoul rusesc. Din această sumă, 10 milioane de euro ar trebui să ajungă la agricultorii români, pentru acoperirea primelor pagube, potrivit agrointel.ro.

Chiar și așa, Tănase a spus că va situația se va agrava, în perioada următoare, pentru fermierii de la noi din țară.

„Din cauza embargului apar probleme și pe piața UE unde exportam legume si fructe. Țările care exportau masiv în Rusia s-au trezit brusc cu stocuri uriașe și au invadat piața UE cu produse extrem de ieftine. Vă dau exemplul castraveților pe care noi îi exportam în Polonia și Cehia. Comenzile din România sunt în prezent anulate din cauză că a intrat marfă foarte ieftină din alte țări comunitare”, a explicat reprezentantul OIPA.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.