3.000 de posturi noi la stat! Domeniul pentru care Guvernul face excepţii de la marea restructurare a bugetarilor

3.000 de posturi noi la stat! Domeniul pentru care Guvernul face excepţii de la marea restructurare a bugetarilor

Deşi numărul de bugetari trebuie redus drastic există şi domenii exceptate de la marea restructurare anunţată de guvernanţi.

Marcel Ciolacu a adoptat vineri o Hotărâre pentru suplimentarea numărului de posturi în învățământul preuniversitar de stat, măsura fiind „necesară pentru asigurarea resursei umane”, conform unui comunicat de presă al Executivului.

„Astfel, se suplimentează cu 3.000 numărul de posturi existent, din care 2.100 sunt posturi didactice de predare, iar 900 sunt posturi didactice auxiliare și nedidactice”, arată sursa citată.

Paradoxal, cele 3.000 de noi posturi înființate de Guvern apar în contextul în care coaliția de guvernare discută un amplu pachet de măsuri pentru menținerea sub control a cheltuielilor bugetare, una dintre variante fiind desființarea de posturi bugetare, inclusiv înjumătățirea numărului secretarilor de stat din ministere.

Conform Executivului, decizia are în vedere „asigurarea dreptului la educație al copiilor și integrarea unui număr cât mai mare de copii/elevi cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă”, precum și „nevoia de a dezvolta servicii de asistență psihopedagogică, orientare școlară, consiliere educațională și de sprijin”.

„După aprobarea acestui act normativ, Ministerul Educației va repartiza, prin ordin, inspectoratelor școlare, numărul maxim de posturi finanțat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat”, a mai transmis Guvernul.

Stirea anterioara

Săveniul pe harta internațională a festivalurilor de folclor

Stirea Urmatoare

Tânăr rănit după ce s-a izbit cu mașina într-un cap de pod apoi s-a răsturnat pe carosabil

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.