Să o cunoaștem pe talentata Georgiana Spînu, o tânără moldoveancă, originară din comuna Ibănești - VIDEO / FOTO

Să o cunoaștem pe talentata Georgiana Spînu, o tânără moldoveancă, originară din comuna Ibănești - VIDEO / FOTO

Tânără moldoveancă, originară din satul Dumbrăvița, comuna Ibănești, județul Botoșani, care iubește folclorul, tradițiile și sfânta muzică, așa își începe descrierea talentata Georgiana Spînu.

M-am născut într-o zi de primăvară si încă din pruncie am fost ocrotita de bunicii mei. Îmi amintesc cu drag serile de vară când bunicul scotea radioul pe terasă, îl așeza pe un scaun și mă îndemna să ascult piesele Zinaidei Julea, basarabeanca dragă sufletului lui.

Nici zilele de duminică în care mergeam cu bunica la biserică nu au fost date uitării. Îmi plăcea tare mult cum cânta si ușor, ușor am început să o imit. La început abia dacă îmi dezlipeam o buză de cealaltă, ca apoi să ne luăm "la întrecere" care cântă mai duios.

Anii au trecut, am ajuns pe băncile școlii unde am dat de dascăli care mă încurajau să cânt si să încânt. Mama, cea care mereu a avut grijă să nu mă plictisesc si sa am diverse activități, m-a dus la Clubul Copiilor din Dorohoi. Acolo l-am cunoscut pe profesorul Paul Mihai Ciprian, un om valoros, care a pus piatra de temelie a ceea ce urma să fie. Alături de grupul "Voces" condus de dumnealui am trăit experiențe unice, culmea, cântând timp de aproape 3 ani muzică ușoară. Am scos două cd-uri cu grupul "Voces", dintre care unul cu colinde, am cântat la tot felul de spectacoale si am legat prietenii care tin si astăzi, după aproape 9 ani. Spun cu mâna pe inimă că atât eu, cât si ceilalți care l-au cunoscut, am învățat cum să socializezi cu cei din jurul tău, cum să ai răbdare și cum să ai încredere în forțele proprii.

Timpul s-a scurs, am terminat ciclurile de învățământ ale școlii cu clasele I-VIII "Mihail Sadoveanu" din Dumbrăvița, urmând să le continui în Botoșani, la Colegiul National "A.T. Laurian". Acest moment al părăsirii cuibului a fost de o încărcătură emoțională greu de depășit. Într-o zi ploioasă de toamnă, îmi pregăteam bagajele întrucât urma să mă mut în gazdă. Îmi amintesc cum n-am reușit să-mi stăpânesc lacrimile si cum bunica mi-a soptit cu glasul ei atât de cald si plin de iubire „va fi bine, când îți va fi dor ne noi, să cânți". Cu acest gând am lăsat căsuța bunicilor si m-am avântat în noua etapă a vieții.
 Dorurile de casă au fost multe, greu de dus si m-au determinat să cânt zilnic. Si cum muzica sufletului meu era cea populară, nu era zi în care să nu fredonez măcar o doină.

În perioada liceului am urmat cursurile Școlii de Artă din Botoșani, sectia canto-popular, sub îndrumarea profesorului Romanovschi Alexandru. Tot atunci am cunoscut două minunate doamne care m-au iubit ca pe propria fiică si care m-au învățat, sfătuit, mustrat. Prima dintre ele este profesoara de muzică din liceu, doamna Niculina, căreia îi datorez premiul I la festivalul "Dorule, floare de rouă", premiul special al juriului la festivalul "Satule, mândră grădină" si locul I la olimpiada de muzică, Piatra Neamț.

A doua "mama" este valoroasa Mariana Honceru. În acea perioadă se ocupa de grupul vocal "Steluța" din care făceam si eu parte. Câte cântece minunate ne-a învățat, câti oameni talentați am cunoscut datorită acestui dascăl atât de dedicat. Poate cel mai important moment a fost spectacolul de lansare al artistului Ion Paladi, in deschiderea căruia am cântat alături de talentații mei colegi din grupul vocal "Steluța", oameni mari astăzi, Iustina Irimia, Loredana Călin, Axinteoaiei Petronela, Purice Adrian, Marius Martinaș, Andrei Podariu etc. Am trăit experiențe minunate alături de acești oameni iar numitorul nostru comun era dragostea de cântec.

După patru ani, roata vieții s-a întors si am părăsit plaiurile moldovenești pentru a începe o nouă etapă în al nostru mic Paris. Studentă în cadrul Universității din București, Facultatea de Științe Politice, specializarea STUDII DE SECURITATE, mi-am focalizat atenția pe cursuri/seminarii dar muzica în continuare mi-a fost cel mai bun camarad. Ajunsă în ziua predării lucrării de licență, profesorul coordonator, Marian Zulean, mi a sugerat printre rânduri că ar trebui să mi urmez vocația. Nu l-am luat prea mult în seama atunci dar toate urmau să prindă contur câteva luni mai târziu.

În toamna lui 2014 mi s-a propus un contract, urma să cânt în fiecare weekend pentru oameni aleși, de naționalități diferite, cu gusturi muzicale diferite dar care, am descoperit între timp, reacționează la fel atunci când aud o bătută moldovenească, aplaudă. Asa am început să cânt constant, alături de minunații Claudia & Oliver Andas (Just Breezin'Duo Band) în restaurantul Casa Diham. Nimic nu-i mai frumos ca zâmbetele si mulțumirile celor care desi nu te cunosc îți devin prieteni datorită cântecului.

Tot prin intermediul cântecului am cunoscut si familia Acapulco, Florin Grigore si Star Music Band, Nicolae Spataru, Sorin Paraleu, Alin Langa, Leticia, Elena Teodorescu, Laurențiu Vasilache alături de care am adus zâmbet pe buzele celor care ne-au ascultat și ne-am făcut "vinovați" de petreceri de poveste.

Din dorința de a mulțumi tuturor celor care au contribuit la formarea mea, celor care au avut încredere în mine si celor care îmi îndrăgesc vocea si activitatea, am decis să scot primele piese proprii. Aceeași deosebită Mariana Honceru m-a ajutat, fiind liantul între mine si oamenii cu care doream să lucrez. Împreună cu Gheorghe Banariuc (compozitor), Mariana Honceru (textier), Corneliu Botgros (orchestrație), orchesta "Lăutarii" din Chișinău, Oleg & Ina Butnaru, am realizat un material audio / video, Sârba dorului, de care sunt foarte mândră si care îmi doresc să vă ajungă la suflete.

De asemenea, un alt proiect în care pun suflet si care promite calitate si profesionalism, este formația "LIGHT BAND". Alături de tineri talentați, Gorgan Andrei-Dimitrie, Sarafim Răzvan, Cujba Adrian, Cislariu George, Laura Macoviciuc, pe care i-am cunoscut cu ani în urmă pe când făceam parte din grupul vocal "Voces" îmi doresc să ducem muzica la cel mai înalt nivel si sa o cantam cu pasiune si daruire.

Rămâneți alături de mine, pregătesc surprize muzicale pentru ei, cei care m-au format, pentru voi, cei care mă ascultați si apreciați.

Muzica ne aduce împreună!

În legătură cu videoclipul piesei "Sârba dorului" care urmează să fie lansat de menționat sunt următoarele, cele mai importante aspecte: am lucrat cu Oleg Butnaru, cel care s a ocupat de videoclipul piesei "Dorul Basarabiei". Filmările au durat trei zile. Am filmat cu orchestra "Lăutarii" din Chișinău în incinta teatrului "Ion Creangă" din Chișinău" iar în celelalte zile am filmat povestea videoclipului în Orheiul Vechi.

Lansarea lui o voi face în Ajunul Crăciunului pe pagina oficială de facebook https://www.facebook.com/Spinu-Georgiana-1528748524062371/?fref=ts si pe contul youtube https://www.youtube.com/user/TheGeorgiana92 iar promovarea o vom face la tv în lunile ce urmează.

Vă mulțumesc!
Cu drag, Georgiana Spînu

 

Stirea anterioara

Angajat al primăriei Păltiniș și fiul acestuia au decedat într-un cumplit accident la Cucorăni

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.