Ziua Naţională a României, marcată în Centrul Vechi de mii de oameni

Ziua Naţională a României, marcată în Centrul Vechi de mii de oameni

Ziua Naţională a României a fost marcată anul acesta cu mult fast la Botoşani. Pentru prima dată în ultimii zece ani, aproape 2000 de botoşăneni au ţinut să participe la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României, desfăşurate în Centrul istoric. Elevi, tineri, bătrâni au umplut zona asistând la depunerile de coroane din partea autorităţilor şi politicienilor, la discursurile ţinute de aceştia, la ceremonialul militar şi religios. Cu acest prilej, autorităţile au tăiat şi panglica inaugurală în Centrul vechi, reabilitat cu fonduri europene.

Vreau să îmi exprim bucuria că sunt împreună cu dumneavostră la sărbătoarea Marii Uniri şi să împărtăşim cu toţii puternica emoţie şi mândrie de a fi român. La 1 Decembrie 1918, românii au înţeles că împreună pot fi mai puternici şi au decis să-şi unească forţele…Acum, la 93 de ani de la acest eveniment, România este mândră vă face parte din construcţia europeană (…) Oportunităţile pe care ni le oferă programele europene de finanţare, ne-au ajutat sa ne promovam identitatea culturala si sa facem un pas inainte”, a spus în discursul său  Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, citat de botosaninews.ro.

Primarul Catalin Flutur a vorbit, in discursul sau, despre reabilitarea Centrului vechi cu fondurie europene.

Dragi botosaneni. Anul trecut va promiteam ca urmatoarea sarbatorire a zilei de 1 Decembrie va avea loc in Centrul vechi si ma bucur ca ne-am putut tine de cuvint. Fara a stirbi cu nimic importanta acestei zile in fiecare roman adevarat, va rog sa imi permiteti totusi, ca la inceputul acestui discurs, sa fac referire la proiectul european intitulat: <Reabilitarea Centrului istoric si a zonei pietonale a municipiului Botosani>, datorita caruia ne putem afla astazi in aceasta parte deosebita a orasului nostru. Conceptul proiectului s-a bazat pe dorinta noastra de a reabilita una dintre cele mai vechi si mai incarcate de istorie zone a municipiului Botosani si redarea importantei cuvenite in constiinta concetatenilor nostri“, a spus primarul Catalin Flutur.

Dupa discursurile autoritatilor si politicienilor au urmat depuneri de coroane la statuia din Centrul istoric, dupa care a avut loc parada militara. In Centrul istoric, zeci de steaguri au fost arborate la locuinte.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.