Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Turul ghidat al municipiului Botoșani și concurs: „Tradiție și coeziune europeană” - FOTO

Turul ghidat al municipiului Botoșani și concurs: „Tradiție și coeziune europeană” - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Peste 25 de tineri ai Centrului de voluntariat „Botoșani orașul meu drag” (B.O.M.D.) au participat, ieri (luni, 23 iulie) la o activitate de cunoaștere a orașului Botoșani. Ghid le-a fost domnul Ionel Rusu de la Centrul de Promovare Turistică Botoșani, care le-a oferit o multitudine de informații, presărate cu legende și povești cu oamenii care au ridicat de-a lungul timpului Botoșaniul.

Participanții au aflat secrete despre centrul istoric al orașului sau de ce biserica în care a fost botezat Eminescu se numește Uspenia. Au văzut casa în care poetul a copilărit până la 4 ani, au aflat că în Botoșani cândva existau 4 teatre și au văzut cu ochii lor una din primele clădiri în care funcționa pe vremuri unul din teatrele orașului.

Voluntarilor de la centrul de voluntariat B.O.M.D li s-au alăturat și reporterii Buzz care au dorit să cunoască detalii despre itinerarul parcurs. Un traseu de peste 2 km care s-a finalizat cu vizitarea vitrinelor expoziționale amenajate de Centrul Europe Direct la intrarea parcului Mihai Eminescu și cu un concurs chiar lângă statuia poetului

Concursul moderat de Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, i-a provocat pe tineri la un set de întrebări eliminatorii cu tema „Botoșani: tradiție locală și coeziune europeană”. Pe parcurs s-a văzut că particpanții au reținut foarte multe dintre datele și povestirile prezentate. Spre exemplu: câte clădiri cu au fost amenajate in Centrul vechi cu fonduri europene (18); câte nivele subterane pot avea beciurile din Botoșani (3); ce obiectiv de patrimoniu se oglindește în imobilul renovat numit „casa de sticlă” (Biserica Uspenia); actori originari din județul Botoșani (Octavian Cotescu, Mihai Malaimare) și altele. Pentru departajarea concurenților a fost nevoie și de o probă eliminatorie care a constat în povestirea cât mai convingătoare a unei legende privind istoria Botoșanilor ascultate pe parcurs. Plimbăreții din parc au urmărit amuzați desfășurarea concursului. Premiile au constat în bilete la piscina Cornisa Aquapark & Sports Botosani.

„A fost a doua activitate pe care o facem împreună cu tinerii noștri voluntari. Am dorit să le arătăm orașul, să-i înțeleagă istoria și cultura, să vadă cât de important e pentru noi ca tineri să ne implicăm în activități care să ne aducă un pic mai sus la nivel național. E foarte important să te implici, să gândești idei pentru ca sufletul orașului nostru să zâmbească”, a spus Alexandra Ciotir, directorul executiv al centrului de voluntariat B.O.M.D.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani