Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Reprezentanţii persoanelor vârstnice în dialog cu prefectul într-o ultimă întâlnire din 2013

Reprezentanţii persoanelor vârstnice în dialog cu prefectul într-o ultimă întâlnire din 2013

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Consiliul consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice s-a întrunit marţi dimineaţă pentru ultima oară în anul 2013. Reprezentanţi ai sindicatelor pensionarilor, ai cadrelor militare sau din Ministerul de Interne, ai veteranilor, medicilor, silvicultorilor pensionari dar şi din alte structuri de activitate, au ţinut să facă o apreciere generală privind colaborarea din acest an cu prefectul judeţului.

Pentru anul viitor, botoşănenii vârstei a III – a au solicitat întâlniri mai dese cu directorii instituţiilor a căror activitate are strânse legături cu problemele din viaţa de zi cu zi, inclusiv cu reprezentanţi ai ANAF, pentru a discuta posibilitatea direcţionării a 2% din impozit către propriile structuri reprezentative.

„Consideraţi programată o astfel de întâlnire în data de 14 ianuarie a anului viitor. Vom face invitaţii către membrii regionali din conducerea ANAF şi veţi putea discuta direct cu dumnealor.”, a răspuns prefectul Costică Macaleţi.

La dorinţa exprimată anterior de membrii consiliului, la întâlnire a fost prezent şi primarul municipiul Botoşani, acesta preluând problemele şi solicitările ridicate de participanţi. Criza locurilor de veci, aspectul cimitirelor botoşănene, suplimentarea numărului de persoane la Revelionul Pensionarilor şi expertizele costisitoare şi inutile făcute de anumite asociaţii de proprietari sunt câteva dintre aspectele prezentate. În cadrul dialogului, Ovidiu Portariuc a explicat că problema locurilor de veci va fi soluţionată pentru următorii 20 de ani prin intermediul celor 4 hectare din extinderea cimitirului Eternitatea, că societatea Urbani Serv a prins în buget fonduri de reabilitare a celor două cimitire – alei, iluminat, pază, împrejmuire şi plantare de copaci, dar şi că intenţionează o ieftinire a gigacaloriei cu până la 8 procente în această iarnă, urmând o alta de cca. 10% în iarna viitoare. Totodată, edilul şef a anunţat că va discuta cu reprezentanţii Consiliului Judeţean despre posibile variante de suplimentare a locurilor pensionarilor la Revelionul special dedicat acestei categorii de botoşăneni.

[gallery link="file" orderby="title"]


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani