Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pregătire semestrială a pompierilor voluntari din județul Botoșani – FOTO

Pregătire semestrială a pompierilor voluntari din județul Botoșani – FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Specialiștii Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au susținut, în perioada 18 – 20 februarie a.c., convocarea de pregătire semestrială cu şefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județ.

Cu prilejul acestei întâlniri s-au discutat aspecte privind atribuțiile legale ale autorităților publice locale în domeniul gestionării situațiilor de urgență, noile prevederi legale referitoare la înființarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență, având în vedere intrarea în vigoare a O.M.A.I. nr. 75/27.06.2019 – pentru aprobarea criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea S.V.S.U. și S.P.S.U., dar şi documentele pe baza cărora se solicită emiterea avizelor specifice SVSU.

De asemenea, au fost prezentate concluziile desprinse din activitatea desfășurată de serviciile voluntare pentru situații de urgență și Planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență pentru anul 2020.

Pompierii voluntari din cele 78 de unități administrative-teritoriale existente la nivelul judeţului nostru sunt principalii parteneri ai pompierilor militari profesionişti, ei fiind cei care asigură prima intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani