Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Prefectura invită botoşănenii la Ziua Drapelului Naţional

Prefectura invită botoşănenii la Ziua Drapelului Naţional

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Joi, 26 iunie, Instituţia Prefectului, împrteună cu Garnizoana Botoşani organizează în Piaţa Tricolorului, lângă Casa Sindicatelor, ceremonialul ocazionat de Ziua Drapelului Naţional. Sfinţit în Capela Militară, drapelul de luptă va fi adus, sărutat de oficialităţi şi înalţat pe catarg cu întreg fastul cuvenit unei asemena sărbători. În dispozitiv vor fi prezente trei plutoane de la U.M. 0I25I şi 01189, câte unul de la I.J.P., IJ. Jandarmi, I.S.U. şi Poliţia de Frontieră, împreună cu alţi militari ce vor desfăşura traseul drapelului naţional român.

Ca de fiecare dată, prefectul Costică Macaleţi invită botoşănenii care doresc să participe la festivităţi să vină în Piaţa Tricolorului începând cu ora 10.

Succinta slujbă de sfinţie a drapelului va fi oficiată de Ştefan Grădinaru, preotul Garnizoanei Botoşani. Oficialităţile vor săruta drapelul şi vor rosti alocuţiuni, întreaga asistenţă putând ulterior să intoneze Imnul naţional al României, să asiste la înalţarea drapelului pe catarg, precum şi la defilarea din finalul ceremonialului.

Întreaga activitate a fost programată a se termina la ora 10,45.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor şi pentru siguranţa circulaţiei, IJ.P. Botoşani, prin Serviciul de Poliţie Rutieră a municipiului, va dispune prezenţa unui echipaj de poliţie în data de 26.06.2014, orele 09.15 - 10.45 în Piaţa Tricolorulu, în vederea blocării circulaţiei pe timpul desfăşurării ceremonialului.

Inspetoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va dispune asigurarea unei autospeciale SMURD, cu echipajul necesar, în vederea executării misiunilor specifice. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va lua măsuri specifice de asigurare a ordinii publice la locul de desfăşurare a ceremonialului.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani