Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Parada Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, joi seară, pe străzile Sucevei

Parada Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, joi seară, pe străzile Sucevei

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, organizat de Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei în intervalul 13-16 august, debutează joi, la ora 20.30, cu parada cu făclii, care va traversa oraşul pe traseul Obcini - George Enescu - Primărie - Ana Ipătescu - Cetatea Sucevei.

Chiar dacă anul acesta în fruntea alaiului nu vor mai fi cavaleri cu cai, participanţii, membri ai ordinelor cavalereşti, ai asociaţiilor, trupelor şi grupurilor artistice care vor susţine spectacole pe parcursul desfăşurării festivalului, vor traversa oraşul, la ceas de seară, cu făclii aprinse, într-o impresionantă coloană luminoasă.

Însoţiţi de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, care vor lua măsuri speciale pentru desfăşurarea procesiunii în condiţii nocturne, cu restricţii de trafic, participanţii se vor deplasa pe traseul stabilit în răpăit de tobe şi sunet de trâmbiţe şi cimpoaie. Saltimbanci şi jongleri, mânuitori şi aruncători de steaguri îşi vor demonstra dibăcia din mers, iar menestreli cu fluiere şi tamburine vor anima alaiul format din cavaleri şi domniţe, scutieri şi războinici, purtători de prapuri cu blazoane, care vor trece semeţi pe străzile urbei. Luptători înzăuaţi, halebardieri şi arcaşi se vor înşirui în coloana care va înainta la lumina făcliilor.

Începând de vineri, manifestările se vor desfăşura la Cetatea de Scaun a Sucevei. Deschiderea oficială a festivalului este programată pentru vineri, 14 august, la ora 17.30, iar închiderea va avea loc duminică, 16 august, în intervalul orar 19.20-20.30. sursa: monitorulsv.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani