Dorin Alexandrescu: Punct de vedere privind informațiile apărute în spațiul public în ultima perioadă

Dorin Alexandrescu: Punct de vedere privind informațiile apărute în spațiul public în ultima perioadă

Având în vedere atacurile din presă, formulate în ultima perioadă de persoane implicate în alegerile ce vor avea loc în vara acestui an, de natură să afecteze imaginea  autorităților administrației publice locale și a mea în mod special, fac următoarele precizări:

În toată activitatea pe care am desfășurat-o, am respectat cu strictețe dispozițiile legale în vigoare, exercitându-mi atribuțiile în scopul dezvoltării economico-sociale a orașului și rezolvării intereselor legale ale locuitorilor municipiului Dorohoi.

Cu președintele Consiliului Județean, domnul Florin Țurcanu nu au existat decât relații instituționale, mai ales că făceam parte din partide diferite, fiind adversari politici.

În ce privește contractul cu S.C. BITUNOVA, menționez că acesta a fost încheiat cu respectarea tuturor procedurilor prevăzute de lege, fără nici un amestec din partea domnului Florin Țurcanu, cu care nu am avut niciodată relații personale ci doar relații oficiale.

Între primăria municipiului Dorohoi și S.C. BITUNOVA au existat neînțelegeri, ca urmare a unui contract civil, executat defectuos de către această societate, primăria refuzând plata lucrărilor.

În acest litigiu, soluționat în mod definitiv de către instanțele de judecată s-a dat câștig de cauză primăriei municipiului Dorohoi.

Subliniez:
·    contractul cu S.C. BITUNOVA a fost încheiat în anul 2011, deci cu un an înainte ca d-nul Florin Țurcanu să devină președinte al Consiliului Județean.
·    încheierea contractului cu S.C. BITUNOVA nu a fost în nici un caz o „dedicație", licitația fiind făcută publică pe S.E.A.P., iar singura ofertă depusă a fost cea a societății în discuție.
·    prin câștigarea procesului cu S.C. BITUNOVA rezultă fără echivoc, faptul că bugetul local nu a fost prejudiciat.

O altă afirmație neadevărată, abordată în presă este că aș fi ,, fost susținut pe față" de către președintele Consiliului Județean. Această susținere este neadevărată și rău voitoare deoarece, așa cum am precizat mai sus, nu am avut decât relații oficiale cu acesta. Mai mult decât atât, fiind adversari politici, mi-a creat dificultăți în ce privește rezolvarea unor probleme la nivelul orașului Dorohoi, cum ar fi:
·    la repartizarea bugetului pe localități a defavorizat municipiului Dorohoi, alocându-i doar suma de 1000 lei, în comparație cu celelalte localități care au primit sume mult mai mari
·    împiedicarea autorităților locale să preia fostul sediu A.N.A.F din municipiu deoarece, în acest imobil funcționa organizația municipală P.N.L.

Cu siguranță relațiile între mine și acesta nu numai că nu au fost bune, așa cum se susține în presa locală, ci au fost de natură să-mi pună piedici ori de câte ori a avut ocazia.

În ce privește situația d-nei Otilia Puiu, care a demisionat din Consiliul Local ca urmare a litigiului cu A.N.I., precizez:
·    la data achiziționării materialului floricol nu mi s-a adus la cunoștință starea de incompatibilitate, iar pentru acest motiv d-na consilier a suportat rigorile legii
·    actul de onoare pe care l-a reprezentat demisia d-nei, înainte de finalizarea irevocabilă a procesului, a condus la imposibilitatea aplicării de sancțiuni disciplinare, așa cum se prevede în Lg. nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, deoarece un consilier local, poate fi sancționat numai după rămânerea definitivă a Raportului A.N.I.

Dezmint categoric afirmația referitoare la faptul că  am primit „interdicție de a lua legătura cu deputatul P.S.D. de Dorohoi – Andrei Dolineaschi", neavând nici o implicare în dosare penale, fiind deputat de Dorohoi, ne-am întâlnit și mă întâlnesc cu domnul Andrei Dolineaschi ori de câte ori acest lucru se impune pentru rezolvarea unor probleme ale cetățenilor din orașul Dorohoi.

Fiind un candidat cu șanse reale la alegerile locale din vara acestui an, există persoane motivate politic care mă atacă ori de câte ori au ocazia în mass-media, așa cum este cazul de față, crezând că acestea sunt de natură să-mi reducă șansele de a fi reales ca primar.

Nu voi reveni în atenția presei de fiecare dată când voi fi atacat, deoarece doresc să rămân concentrat pentru rezolvarea problemelor dorohoienilor și proiectelor care există în municipiu.

Comunicat de presă

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Trafic restricționat pe o stradă din Botoșani din cauza unui autoturism care a luat foc - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.