Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Căminele şcolare din judeţul Suceava nu pot asigura cazarea refugiaţilor

Căminele şcolare din judeţul Suceava nu pot asigura cazarea refugiaţilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Inspectorul general al IȘJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, marți, că în județ nu sunt condiții pentru a se asigura cazarea în cămine școlare a unor eventuali refugiați care ar solicita acest lucru.

„Nu avem condiții pentru cazarea de refugiați”, a spus Lazăr, după ce ministrul Educației a solicitat tuturor inspectoratelor școlare județene o situație a locurilor disponibile în cămine, unde refugiații să fie cazați în cazul în care ajung la noi în țară.

Șeful IȘJ Suceava a precizat că, în municipiul Suceava, majoritatea locurilor din căminele școlare sunt ocupate de elevi, dar și de studenți.

Potrivit lui Lazăr, există cămine școlare în localități ale județului unde ar fi locuri libere, dar nu se poate accepta cazarea în aceste internate a refugiaților împreună cu fete sau băieți din aceste cămine.

Referindu-se la tabăra din localitatea Bucșoaia, șeful IȘJ Suceava a spus că aceasta nu mai este tabără școlară și că a fost transferată Primăriei Frasin.

În județul Suceava funcționează, în municipiul Rădăuți, Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil ce are o capacitate de o sută de locuri. Sursa: romaniatv.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani