Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Botoșăneancă de 38 de ani ajunsă la spital cu scabie

Botoșăneancă de 38 de ani ajunsă la spital cu scabie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Mizeria şi lipsa unor norme minime de igienă ajung să şocheze chiar şi în anul 2018. O femeie care locuieşte în Botoşani a ajuns la Urgenţe cu scabie, afecţiune contagioasă cunoscută în popor ca râie.

A.M., în vârstă de 38 de ani, din Botoşani, a ajuns ieri la spital acuzând mâncărimi şi iritaţii puternice ale pielii, medicii constatând că femeia avea râie. Aceasta prezenta şi o igienă precară şi cadrele medicale nu au putut stabili cu exactitate condiţiile în care trăia sau modalitatea în care s-a ales cu afecţiunea, însă având în vedere gradul de contagiozitate şi numărul mare de pacienţi care ajung zilnic în Unitatea de Primiri Urgenţe aceasta a fost direcţionată către un consult de specialitate, imediat luându-se măsuri de igienizare şi dezinfectare a zonei în care a fost consultată.

„Pacienta prezenta o erupţie cutanată pruriginoasă la nivelul abdomenului şi a ambelor mâini. A fost imediat direcţionată către secţia de boli infecţioase”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD, citat de monitorulbt.ro. Cadrele medicale spun că acesta este primul caz de acest fel din ultimul an care ajunge la Urgenţe.

Scabia, sau râia, este transmisă chiar şi prin atingerea unei persoane cu scabie, iar afecţiunea se tratează după instituirea tratamentului specific.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani