Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atenţie! Boala limbii albastre revine. Trei cazuri au fost semnalate în Botoşani!

Atenţie! Boala limbii albastre revine. Trei cazuri au fost semnalate în Botoşani!

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară a notifiocat Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor cu privire la izbucnirea unui nou focar de boala limbii albastre în România. Laboratorul de analize a confirmat virusul în cazul a trei vite din localitatea Bobuleşti, judeţul Botoşani.

După mai multe luni în care nicio vită din România nu a mai fost descoperită cu boala limbii albastre, în urmă cu o săptămână, medicii veterinari au găsit într-o gospodărie din localitatea Bobuleşti, judeţul Botoşani, şase vite suspecte de a se fi contaminat cu virusul care produce boala limbii albastre. Testele de laborator realizate la Institutul pentru Diagnostic al Sănătăţii Animalelor au ieşit pozitive, trei vite fiind infestat cu serotipul patru al virusului BTV, potrivit informaţiilor Organizaţiei Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE).

Autorităţile au adoptat măsuri pentru a reduce deplasarea animalelor în apropierea zonelor unde s-au depistat animale infectate.

În octombrie 2014, virusul care produce "Boala limbii albastre" sau Bluetongue a dus la îmbolnăvirea a 1.895 de bovine şi la moartea a 384, 26 de judeţe fiind afectate, se arată într-un raport al Autorităţii Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Băiculescu, declara în aprilie, într-un interviu acordat AGERPRES, că România poate controla și elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor animalelor rumegătoare pe o perioadă de trei ani.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani